Omslagsbild: De Nio litterär kalender 2022

Redaktör: Magnus Halldin
Utgivningsdatum: 2022-04-14
Recensionsdatum: 2022-05-02
Mediekontakt: Sara Dobareh
ISBN: 978-91-1-311947-2

De Nio litterär kalender 2022

Samfundet De Nio har sedan 2003 årligen givit ut sin litterära kalender, som innehåller essäer, poesi och kortprosa av några av den svenska litteraturens mest intressanta namn.

I 2022 års utgåva finns bidrag av bland andra Magnus Bergh, Jonas Ellerström, Monika Fagerholm, Lina Hagelbäck, Balsam Karam, Björn Kohlström, Andreas Lundberg, Camilla Lundberg, Malin Nord, Hanna Nordenhök, Niklas Qvarnström, Ulrika Revenäs Strollo, Ellen Sundberg, Claes Wahlin, Erik Wallrup och Åsa Warnquist.

Eva Runefelt tilldelades 2021 De Nios Stora pris "för en lyrisk gärning som öppnar världen och aldrig låter den bli sig lik igen". Hon presenteras genom en längre intervju av John Swedenmark som avslutar kalendern.

En utvald konstnär utformar omslaget och ett flertal av inlagans illustrationer. I år är det Martin Ålund som fått uppdraget och som i samarbete med formgivaren Elsa Wohlfahrt Larsson står för den grafiska profilen.

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.