Omslagsbild: Röd melankoli

Utgivningsdatum: 2022-03-10
Recensionsdatum: 2022-03-28
Mediekontakt: Terri Herrera
ISBN: 978-91-1-312001-0

Röd melankoli

Röd melankoli är en poesisamling där cellerna och bilderna muterar. Tumörerna gnistrar som stjärnor alltmedan diktjaget kämpar för att behålla kontakten med världen och med kroppen.

Här skiktas journaler med drömmar, medicinsk idéhistoria med vardagsobservationer. Dikterna rör sig i cirklar, vågor, strömmar, och belyser olika aspekter av vad det innebär att vara sjuk: existentiellt och i ett samhälle.
Mer om författaren

Röd melankoli är Helena Bobergs fjärde diktsamling och hennes första på Norstedts. Debuten Repuls översattes till arabiska och den amerikanska översättningen av Sinnesvåld (Sense Violence) nominerades till PEN Award for Poetry in Translation. För sin senaste diktsamling mottog Boberg en nominering till Sveriges Radios lyrikpris 2021.

Boberg verkar också som översättare - bland de författare som hon har överfört till svenska återfinns Maja Lee Langvad och Signe Gjessing.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.