Omslagsbild: Skamluvan

Utgivningsdatum: 2022-05-05
Recensionsdatum: 2022-05-23
Mediekontakt: Fanny Birath
ISBN: 978-91-1-311914-4

Skamluvan

Det är 1860-tal och Lovisa är beredd att göra vad som helst för att lämna Öland. Hon vet att det finns städer långt borta utan steniga åkrar, kontrollerande bypräster och hårdföra karlar. Städer där ingen vet hur fattig ens mor är och aldrig har sett ens bror ligga i rännstenen med en flaska.

Till slut hittar Lovisa ett sätt att ordna pengar och tar sig till Gävle, en stad som just raserats av en enorm brand. Det borde vara rätt plats att bygga upp ett nytt liv på. Men arbetet är hårt och varken prästerna eller männen lämnar henne ifred där heller. Ändå tänds ett hopp - på ett oväntat sätt möter hon kärleken, och den får henne att blomma ut. Men ska Lovisa få behålla den?

Skamluvan handlar om Lovisas dramatiska livsöde. Om att ärva fattigdom, utsatthet och skam - men också styrka och en längtan bort från misären. Romanen är baserad på Ulla-Maria Anderssons utforskande av den egna släkthistorien.
Mer om författaren
209 kr Bok - Inbunden
Utgiven: maj 2022
141 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: maj 2022

Ulla-Maria Andersson är född 1956 och uppvuxen i en förort till Stockholm. Redan i tidiga tonår började hon missbruka och det fortsatte långt upp i vuxen ålder. 1991 kom vändpunkten och sedan därefter har Ulla-Maria Andersson utbildat sig till psykosyntesterapeut på PsykosyntesAkademin i Stockholm. I 27 år arbetade hon som terapeut på ett behandlingshem för kvinnor samtidigt som hon var verksam som konsult i eget företag. Sedan 2016 försörjer hon sig som författare, föreläsare och skrivkursledare

Hon debuterade som författare med romanen Du skulle sagt som det var 2014, som följdes av Kära Hinseberg 2015 och Du sjöng mig hem 2017.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.