Omslagsbild: Indien i mitt svenska kök

Fotograf: Lina Eidenberg Adamo
Utgivningsdatum: 2022-04-26
Recensionsdatum: 2022-05-25
Mediekontakt: Lina Sjögren
ISBN: 978-91-1-312023-2

Indien i mitt svenska kök

Indisk mat behöver inte innebära massa kryddor och krångel, utan kan vara snabb vardagsmat. Den är också som gjord för den svenska sommarens alla fester, picknickar, bufféer och grillkvällar. Till hösten passar värmande currygrytor, soppor och frasiga samosas för såväl finmiddag som svamputflykt.

I sin senaste kokbok har Malin Mendel samlat sina allra bästa recept, sådant hon lagar till sin familj såväl som till kalas och bjudningar. Rätterna är lätta att göra, enkla att anpassa till alla och både färggranna och smakrika! Dessutom går de oftast att förbereda, grytorna blir bara godare av att stå till sig.

Malins passion för indisk mat väcktes redan när hon var liten. I denna personliga bok delar hon med sig av minnen och mat från barndomen i Pakistan, och från somrar i Bohuslän och Dalsland. I sitt eget kök lagar Malin mest indiskt, men hämtar ibland inspiration från reportageresor till andra länder eller svenska traditioner. För likheterna finns, till exempel äts makrill även i Indien.
Mer om författaren
199 kr Bok - Inbunden
Utgiven: april 2022

Malin Mendel är korrespondent i Indien för SVT och delar sin tid mellan Bombay och Stockholm. Tillsammans med komikern David Batra gör Malin serien Världens sämsta indier för SVT. Hon tilldelades Stora Journalistpriset 2019 i kategorin Årets förnyare för tv-serien. Hennes tidigare bok Mitt indiska liv utkom 2020. Malin har också tidigare gett ut Yogaköket och Bombay Takeaway.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.