Formgivare: Niklas Lindblad
Recensionsdatum: 2016-05-25
ISBN: 978-91-1-306047-7

The Mauler

Alexander Gustafsson berättar för Leif Eriksson och Martin Svensson

Alexander Gustafsson är killen från Arboga som blivit superstjärna i världens snabbast växande publiksport, MMA. Han var bondgrabben som drog på sig flera fängelsedomar innan han upptäckte sporten som i ett slag förändrade hans liv.

För första gången någonsin berättar Alexander Gustafsson för författarparet Leif Eriksson & Martin Svensson om hur Bond-Ove, som han kallades under tonåren, blev The Mauler med hela svenska folket. Det är en öppenhjärtig och bitvis smärtsam historia om uppväxten som höll på att leda rakt ner i mörkret och om kampen för att nå toppen i världens kanske hårdaste sport.

Mer om författaren

Leif Eriksson är författare och redaktör. Han debuterade som romanförfattare 1979 och har därefter skrivit ett stort antal böcker, både egna och som spökskrivare. Leif Eriksson och Martin Svensson började skriva tillsammans 2010 och arbetar nu med flera olika bokprojekt.

Mer om författaren
Leif Eriksson, född 1942, har studerat på linjen Grafisk form och illustration på Konstfack. Han har skrivit och illustrerat en lång rad faktaböcker för barn, till exempel Barnens naturbok - om våra djur och växter och Ärlans år - från vår till vår. Han är känd som en inspirerad och skicklig illustratör inte minst när det gäller djur och natur. Leif Eriksson är även en passionerad ornitolog. Han är ordförande i Föreningen Svenska Tecknare sedan många år. 1994 fick han Världsnaturfondens pris Årets Pandabok för Mattis Fågelbok.
Mer om författaren

Martin Svensson är författare och romandebuterade 2007. Sedan dess har han skrivit ett tjugotal böcker i olika genrer. Martin Svensson och Leif Eriksson började skriva tillsammans 2010 och arbetar nu med flera olika bokprojekt.

Mer om författaren

Alexander Gustafsson, 1987 i Arboga, är en svensk utövare av mixed martial arts (MMA) som tävlar i organisationen Ultimate Fighting Championship (UFC) i viktklassen lätt tungvikt.

Mer om författaren