Fotograf: Pepe Nilsson
Recensionsdatum: 2016-08-24
ISBN: 978-91-1-307197-8

Pluras bästa

Kärleken till maten

God mat är viktigt, och den ska lagas med kärlek. Det vet Plura, inte minst efter att i decennier ha rest genom Sverige på Eldkvarns turnéer och fått äta både fantastisk och mindre fantastisk mat. Intresset för mat har dock alltid funnits; Pluras mamma Magda lagade alltid husmanskost, och det gjorde hon just med mycket kärlek och omsorg.

Det har blivit fem härliga kokböcker genom åren, med favoritmat från Spanien, Frankrike, London, Venedig, New York, Koster och Stockholm. Husmanskost, medelhavsmat, mycket fisk och skaldjur, inälvsmat, julens alla turer och allt tänkbart gott som kan läggas på grillen. Som en röd tråd genom alla böcker går Pluras lugna och underfundiga röst som berättar om stort och smått i livet.

I Pluras bästa presenteras favoriterna från Pluras kokboksskatt, blandat med personliga texter och några av Pluras underbara målningar. Kliv in i den sanna livsnjutarens värld och låt dig förföras av det enkla och det goda. Skål för kärleken till livet och maten!
 

Mer om författaren

Plura är Plura med det svenska folket. Efter alla år med Eldkvarn har han börjat en ny bana som författare och tv-personlighet. Och konstnär, krogrecensent, bloggare med mera, med mera.

Mer om författaren