Recensionsdatum: 2017-04-10
ISBN: 978-91-1-307378-1

Den enkla sanningen

För att vända opinionen inför valet ber statsminister Ekholm den unge forskaren och politiskt sakkunnige Jonatan Stark att utföra ett hemligt uppdrag: ta jobb på konsultbyrån Lionshare där det ska finnas information om en revolutionerande solcellsteknik som kommer att förändra världens energiproduktion i grunden, något Jonatan själv forskat på tidigare.

Samtidigt får statsministerns presschef Betty Lind reda på att personer i Ekholms närhet är mutade av en rysk oligark som med Lionshare som bulvan försöker ta kontroll över den svenska energibranschen.

Under ett dramatiskt dygn måste Jonatan och Betty jaga sanningen bakom konsultbyråns respektabla fasad. Det avancerade rävspel som pågår på Rosenbad såväl som inom oppositionen gör inte saken lättare.

Rikets säkerhet står på spel, så mycket förstår Jonatan och Betty. Men snart inser de att de också riskerar sina egna liv.

Mark Johnson har en bakgrund som politisk tjänsteman och arbetar numera som pr-konsult. Den enkla sanningen är hans debut.

Mer om författaren

NYHETER

John Grisham möter Borgen

Mark Johnson debuterar med Den enkla sanningen, en thriller om det politiska spelet.

Foto: Göran Segeholm