Fotograf: Christoffer Lomfors
Recensionsdatum: 2017-05-03
Mediekontakt: Fanny Birath
ISBN: 978-91-1-307512-9

Malmö Cooking

Min stad - vår mat

Stjärnkocken Titti Qvarnström är vår ciceron i Malmö, staden som har tagit sig upp på den gastronomiska världskartan. Hon låter oss möta krafterna i den unga matstaden och ger oss en urban matupplevelse med egna recept inspirerade av berättelser från stadens mataktörer.

Vi besöker ett svamplaboratorium, fermenterar med Surtanten, träffar skånska vinodlare, en dessertmästare, marmeladkokerskan som tar hand om villaträdgårdarnas överblivna frukt, grönsaksodlaren med öga för det udda och många fler. Tillsammans med Titti plockar vi vilda örter i staden, besöker fiskehoddorna vid slottet och handlar på marknaden på Möllevångstorget med mat från världens alla hörn.
 

Mer om författaren

Titti Qvarnström är kökschef på Bloom in the park och Sveriges första kvinna att tilldelas en stjärna i Guide Michelin. Hon är känd från Mästerkockarna i Kanal 5 och rankades tidigt som Rising Star hos White Guide. 

Mer om författaren

Matskribent och krogkritiker samt copywriter sedan tio år. Hon bloggar här och har skrivit för bland annat Nöjesguiden, Metro, White Guide, Sydsvenskan, Matmagasinet och White paper.

Mer om författaren

NYHETER

Fredagsreceptet: Burgare från mästerkocken Titti Qvarnström

Från boken Malmö Cooking kommer vår nya helgfavorit.

Foto: Christoffer Lomfors