Formgivare: Helena Hammarström
Recensionsdatum: 2018-03-26
Mediekontakt: Fanny Birath
ISBN: 978-91-1-308165-6

Kvinnan på bänken

Kriminalinspektör Jesper Ek har blivit blixtför­älskad. Men hans nya kärlek, socialsekreteraren Julia, är en gåta. Vad är det hon inte vill berätta? När hennes förflutna så småningom hinner ifatt henne har fällan slagit igen om Ek, som hamnar i en fruktansvärd knipa utan att kunna ta hjälp av sina kolleger.

Prästgården i Lärbro bär på många hemligheter, inser Maria Wern när hon kallas dit. Enligt sägnen blev en präst dräpt i kyrkan på 1200-talet, och det sägs att dråparen går igen. Den nytillträdda prästen Alva har blivit utsatt för hot, och diakonen Ragnar är mycket orolig över att hon inte verkar ta det på allvar.

Med den gotländska miljön som stämningsskapande inramning bjuder Anna Jansson på spännande karaktärer och oförutsägbara vändningar i sin nya kriminalroman om Maria Wern.

»Anna Jansson vet vad Wern-läsaren vill ha och bjuder på just det.« GP om Det du inte vet

»Wern har blivit en del av det krimintresserade folkhemmet.« VLT om Det du inte vet

Mer om författaren

Anna Jansson föddes 1958 i Visby, där hon också växte upp. 1979 flyttade hon till Örebro för att utbilda sig till sjuksköterska. Där blev hon kvar och var i många år verksam inom sjukvården. Vid sidan om sitt författarskap föreläser Anna Jansson i etikfrågor runt om i landet.

Anna Janssons romaner om kriminalinspektör Maria Wern har sålt i närmare tre miljoner exemplar och är översatta till 15 språk. Böckerna har gjort succé som tv-serie och film med Eva Röse i huvudrollen. Med Emil Wern – detektiv låter Anna Jansson Maria Werns son få en egen barnboksserie på Rabén & Sjögren.

Ödesgudinnan på Salong d Amour som utkom 2014 var ett nytt spår i hennes författarskap. Hon skapade en ny varmhjärtad karaktär i hårfrisörskan Angelika Lagermark, som agerar äktenskapsmäklerska i Visby på sin salong. Kärleksdans i obalans är den tredje boken om Angelika.

Mer om författaren