Varför mördar man sin dotter?

"Årets bästa romaner, biografier och faktaböcker"

"Det är sorglig läsning - och ytterligare ett bevis för hur viktigt det är att vi ser och bryr oss om hedersfrågan. För nästa Fadime, Pela och Sara finns mitt ibland oss."

"Magdalena Dziurlikowska är imponerad."

"Emre Güngör och Nima Dervish älskar sina hemländer, kulturer och religioner. Desto mer angeläget blir det för dem att beskriva och isolera de negativa effekterna av en hederskultur. I detta håller författarna en spikrak kurs. De väjer undan för kulturrelativism och de litar på att de inte kommer att spela rasisterna i händerna.
Viktigast av allt: de sätter tilltro till läsarens förmåga att förstå hur våldsmännen tänker utan att för den sakens skull omfamna dessa ideal."
Magdalena Dziurlikowska, Sydsvenskan

Smålandsposten om Varför mördar man sin dotter

"Det som är riktigt bra med boken är att författarna inte backar för det obekväma eller det naiva, inte räds att göra ibland kontroversiella liknelser. Framför allt är det viktigt att peka på syftet med boken och det arbete som föregåtts: författarnas ambition att vilja gå till botten med problematiken utan att ducka för att själva försätta sig i obekväma roller."
Tina Persson

"på samma gång kunnigt och medkännande"

"Varför mördar man sin dotter? är nödvändig läsning inte bara på socionomutbildningar utan för alla som vill komma djupare än kvällstidningarnas
retorik om hedersmord."
Lina Samuelsson, Östran Nyheterna

"ett intressant och värdefullt bidrag till diskussionen om hederskultur"

"Varför mördar man sin dotter? är ett intressant och värdefullt bidrag till diskussionen om hederskultur, familjeförtryck eller vad man väljer att kalla det. /.../ Bokens bästa bidrag är de sammanställningar över kunskapsläget och debatten som presenteras inlednings- och avslutningsvis. I ljuset av dessa lyfts intervjuerna till något mera än nyhetsmaterial."
Lotta Wendel

 

"exakt rätt ton"

"Güngör och Dervish talar om denna fråga med exakt rätt ton. De har en fantastisk fingertoppskänsla och lyckas med att hamna rätt i blandningen mellan kultur, individer, patriarkat, omständigheter, integration, religion och sexualitet."
Kajsa Ekis Ekman, Dagens Nyheter

"Dilsa Demirbag-Sten välkomnar de ohörda rösterna i debatten om hederskulturen."

"Innehållet i boken är så angeläget att jag hoppas att de ansvariga gör en ansträngning för att boken ska hamna på kurslitteraturlistan på varje högskola och universitet i vårt land. Norstedts gör en viktig insats med utgivningen av Varför mördar man sin dotter. Jag har väntat länge på den här boken som är värd många läsare."
Dilsa Demirbag-Sten, Expressen

"Förövarnas berättelser klargörande"

"Intervjuerna med de självömkande männen är deprimerande läsning, men samtidigt klargörande. Var och en som läser ”Varför mördar man sin dotter?” inser att politiken med skyddat boende och särskilt stöd till hotade unga människor nog måste fortsätta i många år framöver."
Ingmarie Froman, Svenska Dagbladet

Emre Güngör och Nima Dervish intervjuas i Go'kväll

Se inslaget ca 8 minuter in i programmet som sändes den 22 september i SVT1.

Emre och Nima har tillsammans skrivit boken Varför mördar man sin dotter?.

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.