Bronsåldersmordet

"En faktabok med samma kvaliteter som en spännande deckare" Nerikes Allehanda
"Sällsynt roligt och förvånansvärt spännande" DN
"det är inte något dåligt detektivarbete med tanke på att mordet skedde för 2 800 år sedan!"

"Lindström griper sig an fallet som en modern mordutredare och låter läsaren följa med i alla steg längs vägen. Likt en Sherlock Holmes eller Hercule Poirot håller han upp bevismaterialet och förklarar pedagogiskt vilka slutsatser man kan dra av det. Som läsare kan man bara nicka instämmande när han redogör för sina analyser – de känns vederhäftiga även när de är ganska långtgående. /.../
Liksom i en god deckare får man till slut svar på frågan ”vem” och ”varför” och det är inte något dåligt detektivarbete med tanke på att mordet skedde för 2 800 år sedan!"
Ann-Louise Eringsmark Regnéll

 

"en bok som jag verkligen, verkligen rekommenderar"

Tobias Svanelid och Urban Björstadius i Vetenskapsradion Historia tipsar om årets bästa historiska böcker, bland annat Jonathan Lindströms bok, Bronsåldersmordet.

"en av årets mest läsvärda historiska böcker", "en sällsynt inblick i det bronsålderstida Sverige", "med det här drivna och spännande språket så är det här en bok som jag verkligen, verkligen rekommenderar."

"riktigt intressant och spännande."

"En hel bok om några skelettdelar och en liten samling bronsåldersverktyg låter väl inte märkvärdigt, men det blir riktigt intressant och spännande. /.../ Hela tiden beskrivs Granhammarmannen, hans omvärld och undersökningen kring hans liv med såväl saklighet som värme och humor!"

"Det blir toppbetyg för Jonathan Lindström"

"Vilken tur att jag ändå började att läsa. För det är så här som historia ska skrivas /.../ en riktig pärla /.../ kan förmodligen få den skoltröttaste tonåring att bli intresserad av historia."
Magnus Ljung, Sveriges Radio Skaraborg

"Spännande som på teve"

"Frustande av energi har han kastat sig över det gamla mysteriet med alla de metoder som modern arkeologi och senare års häpnadsväckande kriminaltekniska framsteg gjort möjliga: röntgen, DNA, analys av pollen och radioaktivt sönderfall. Med stor förtjusning har Lindström också givit storyn en form som ligger långt ifrån den klassiska arkeologiska redogörelsen – bitvis rena CSI-deckaren. /.../ Hans bok blir därmed också till en bred rundmålning av vad vi i dag vet – eller kan gissa – om bronsåldern som historisk epok. /.../ Jonathan Lindström är en utmärkt skribent och lysande kunskapsförmedlare, och i långa avsnitt hör hans bok till det bästa som skrivits om arkeologi för en större läsekrets."
Lars Linder, Dagens Nyheter

"ett historiskt Kinderägg med en riktigt stor överraskning i"

"Resultatet blir tack vare Lindströms lustfyllda oh medryckande språk åde en lättsam lärobok i arkeologi och en rafflande kriminalhistoria. /.../ Lindströms Bronsåldersmordet är helt enkelt en mycket lyckad hyprid av populärvetenskap, vetenskap och skönlitteratur, ett historiskt Kinderägg med en riktigt stor överraskning i."
Sophie Lossing, Skånska Dagbladet

"en klar femma"

"Jonathan Lindström kombinerar en pedagogisk auktoritet med en sorts lustfyllt berättande som är helt oemotståndligt för den som läser hans böcker. /.../ 
Jonathan Lindström ikläder sig den arkeologiske detektivens kappa för att leta reda på mördaren" /.../
Han vill ge oss en livfull bild av bronsåldern i Sverige, och han lyckas verkligen /.../ "Det här är en klar femma, borde vara en typisk Augustkandidat i fackboksklassen." Yukiko Duke, Gomorron Sverige (ca 11 minuter in i programmet)

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.