Easter Parade

"Fenomenalt om människors innersta sanningar"
"En mästare på att gestalta karaktärer"
"Hjärtslitande och kompromisslöst"

"Man brukar säga att Richard Yates skriver enkel prosa som inte gör något väsen av sig. Men den verkar, den är kraftfull, ekonomisk, elegant, pregnant; dialogerna är konstfullt naturliga. Och tack vare denna lågmälda skicklighet lyckas han svepa igenom decennierna utan att verka ha bitit om ett för stort stycke; han är en mästare i att snabbspola intrig mellan de sömlösa övergångarna till nyckelscener."
Diana Holmberg

"Oj, så bra!"

"Jag hämtade - jag slog upp- jag läste - och läste..... och plötsligt fanns det inga sidor kvar att konsumera. Tyvärr. Läsäventyret är över och det är med stor saknad jag lägger boken åt sidan."

"En självlysande roman av en litterär komet"

"Synd att han inte får uppleva hur han nu knockar läsarna med sin mörka, drastiska humor, med sin fokusering på vardagens ofta sjaskiga tragik, med sina genomskådande porträtt och med sin belysning av den medelklass som strävar på med sina glåmiga liv utan att komma ur fläcken.

Easter Parade heter den av Yates romaner som nu når svensk publik. Det känns bra att Kerstin Gustafsson, denna pärla till översättare, svarar för svenska språkdräkten.

Boken är självlysande."

"Oemotståndligt deprimerande"

"Kerstin Gustafsson har gjort ett fint arbete med att överföra Yates diskret fantastiska formuleringskonst till svenska. Här finns en humor, ett slags mörk, torr glädje, som beror av en exakt tonträff. Det enda jag undrar över är titeln – inuti boken får det stå ”påskparad”, men det var tydligen inte tillräckligt snärtigt för utsidan?

Richard Yates har en hård och klar blick på människorna och världen. En sorts förståelse som gör det lika svårt att fördöma som att förlåta. Förtvivla är väl det som återstår."
Jenny Tunedal

"en storartad roman"

"Jag tycker att ”Easter Parade” är en storartad roman. Tät, lugn, stämningsfull realism, full av storstadens planlösa eftermiddagar. Får till och med för mig att den är något bättre än ”Revolutionary Road”. Kanske för att det är den senast lästa. Men också för att den inte bjuder på några ursäkter för en läsare i vår tid."
Malin Ullgren

"Befriande skoningslös"

"I desto högre grad känns den idag som ett viktigt och vägande bidrag till den samtida romanlitteraturen, och till läsning kan den bara rekommenderas å det varmaste."
Caj Lundgren

"En femma!" /Yukiko Duke

"Det här är kanske den bästa boken."

 

Nils Schwartz har läst Richard Yates bok Easter Parade

"Mer vill jag inte avslöja, för även om vi vet att systrarnas liv inte blir som de tänkt sig, är det frågorna hur, när och var som håller läsarens bävande, ömmande hjärta kvar i halsgropen."
Nils Schwartz

 

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.