Svärmaren

"Denna välskrivna och delvis ganska spännande detektivroman med lyriska inslag är väl värd att läsa." /Doris nr 18

"En annan bok som också aktualiserar Harry Martinson är Anna Bovallers Svärmaren. Det är faktiskt "svärmaren" i Svärmare och harkrank (1937) som fått ge namn åt romanen ..." /.../

"...Bovallers egen lyrik som ibland kan vara riktigt gripnade..."

"Denna välskrivna och delvis ganska spännande detektivroman med lyriska inslag är väl värd att läsa."
Åke Widfeldt, Harry Martinson-sällskapets tidskrift Doris nr 18


"Läser ni Svärmaren finns risk att ni får en ny författarfavorit." /Läns-Posten

"Boken har kvaliteter; lättläst, inga långa textblock och högt tempo. /.../ Plus också för att lyfta fram just genren pusseldeckaren."
Rolf Johnsson

"Betyg 5/5"

"Detta var en riktigt underhållande och välskriven bok. En riktig pusseldeckare där man får tänka mycket själv. Det var även en sträckläsarbok, jag kunde inte lägga den ifrån mig utan låg och läste hela natten. Jag var bara tvungen att veta vem som mördat Victoria. Anna Bovaller kan nu räknas som ännu en av Sveriges deckardrottningar. Jag längtar redan till hennes nästa bok kommer."

"en tydlig och spännande intrig"

"Jag läste hennes första bok Svinajakten i vintras och gillade den och hennes språk och faktum är att jag tyckte ännu mer om denna. Den känns lite tightare och mer sammanhållen och med en tydlig och spännande intrig. /.../ I böckerna får man både följa arbetet på några olika polisstationer samt arbetet på en advokatbyrå men Anna Bovaller ägnar också precis lagom mycket tid åt relationerna människorna emellan."

"En ny deckarhjältinna att älska" /Länstidningen Östersund

"Spänningen är olidlig.
Svinajakten kom 2009 och Svärmaren i vår 2010. Jag längtar redan efter nästa mysterium som Petra Wester ska lösa på sitt kluriga, intelligenta sätt."
Länstidningen Östersund (läst: Svinajakten och Svärmaren)

"Anna Bovaller skriver bra, det är flyt i språket." /Sydsvenskan

"Anna Bovaller skriver bra, det är flyt i språket. Dessutom får läsaren en portion fotbollshuliganism, box verkar det heta för de invigda./.../ Historien är välberättad med tillbakablickar på unga flickors utsatthet och anorexi med familjer som inte ser, eller kan se, eftersom de inte förstår."
Sydsvenskan

"Gillar man Camilla Läckberg så gillar man säkert den här."

"Svärmaren är en deckare enligt standardformulär A men den är inte helt oäven och slutet är definitivt överraskande. Gillar man Camilla Läckberg så gillar man säkert den här."

Bäst denna månad var Svärmaren
"En positiv överraskning"

""Den är en stark skildring av människors – och då särskilt unga flickors- utsatthet och livets skörhet. En varsam skildring av kärlek och vad som händer med dem som lämnas kvar. /.../
En positiv överraskning är Svärmaren av Anna Bovaller som jag drogs till på grund av omslaget (!) men som visade sig vara en riktigt bra pusseldeckare – en riktig sidvändare. Kan nog inte hålla mig från att läsa klar den ikväll…"

Från bloggen: http://www.fiktiviteter.se/

"klart underhållande"

"Det är en mycket välskriven berättelse där man som läsare imponeras av hur de många olika trådarna skickligt knyts ihop i slutet ..."
BTJ

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.