De oförglömliga

"en stark röst"

"Men De oförglömliga kan mycket väl vara undantaget som gör att jag även
fortsättningsvis kommer läsa åtminstone några av böckerna i den här ”från invisible till invincible”-genren. Det är helt uppenbart att den bakom boken står en stark röst. De oförglömliga må vara Gabriella Ahlströms romandebut, men hon är ju en erfaren journalist.
Fredrikas väg genom minnena är en resa genom det man allra helst vill glömma; sina egna misslyckande och hur man så ofta tog steget åt sidan istället för rakt fram."

"en överraskande komplex relationsroman."

"Gabriella Ahlströms De oförglömliga är skriven lager på lager. Det är en roman att läsa långsamt och att ständigt misstänka. Och på så vis en överraskande komplex relationsroman."
Ingrid P Bosseldal

"Jag sträckläser den" Expressen recenserar De oförglömliga

"De oförglömliga är på samma gång underhållande och omsorgsfullt skriven, på ett sätt som jag inser att jag saknar i den svenska prosan. Jag sträckläser den nästan på samma sätt som när jag läste Sidney Sheldon och Danielle Steel på högstadiet (absolut inga jämförelser i övrigt): med en känsla av välbehag över att få vistas i den värld som berättelsen utgör. Den är lite mer spännande än min egen verklighet, människorna starkare lysande, miljöerna vackrare och intressantare – jag tänker när jag slår igen den att det har varit precis som att läsa en roman. Det är alldeles för få romaner som ger den känslan."
Therese Bohman

"en ovanligt stilsäker debutroman" Oline Stig recenserar

"”De oförglömliga” är en skarp och berörande skildring av skadligt familjeliv och en ovanligt stilsäker debutroman. Ryktet om den klassiska romankonstens förestående död måste vara ett falsklarm."
Oline Stig, författare

 

Aftonbladet recenserar De oförglömliga

”Jag tycker om den återhållna andhämtning boken är skriven med, Gabriella Ahlströms lugna tillförsikt som låter det otäcka sippra fram mellan Fredrikas lakoniska konstateranden. Sammantaget skänker det De oförglömliga ett mått av osäkrad verklighet, känslan av att det kanske finns ett glapp mellan det som berättats och det som har hänt och i det glappet öppnar sig en större berättelse.”
Jenny Aschenbrenner, Aftonbladet

"Driven debut" Svenska Dagbladet recenserar

”De oförglömliga är en skickligt konstruerad roman med flera oförglömliga porträtt.
Marianne Jeffmar, SvD

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.