Det naturliga köket

"Det här är matkärlek på hög nivå!" /Femina
"något i hästväg"

"Den är ett praktverk. Jo, faktiskt, det har gjorts många fina böcker om mat i Sverige men den här är något i hästväg. När du köper Det naturliga köket måste du inte bara köpa nytt soffbord, du får nog ta dig en funderare på att knalla bort till Norrgavel och köpa upp dig på ett helt nytt möblemang. Du måste ju matcha kokboken på bordet. /.../ Boken är förutom en kokbok, en bok om landets två bästa restauranger inhysta i det mest anrika hotellet och den här produkten är gjord för att matcha den helheten. Inte en vanlig kokbok. Läsvärd, otroligt inspirerande och en hel massa fantastisk mat."

"en framtida svensk kokboksklassiker!"

"Det naturliga köket är en lika annorlunda som inspirerande kokbok, där Mathias inlevelsefullt blandar recept med berättelser om sitt eget mattänk och sin förkärlek för det svenska och enkla. /.../ Dahlgren blandar recept med charmiga anekdoter – en framtida svensk kokboksklassiker!"

"Storslaget och lustfyllt" /Allas

"Det här är lust - i bild, text och engagemang. Ett storverk."

"vacker, lärorik, skrattframkallande och lockar till handling" /Bröd

"En riktig bibel för matintresserade! Det kan man verkligen kalla den drygt 500 sidor tjocka kokboken Det naturliga köket. Den är vacker, lärorik, skrattframkallande och lockar till handling. Bakom praktverket finns Sveriges mest framgångsrika kock Mathias Dahlgren."
Birgitta Persdotter

"Den är ett riktigt praktverk"
"varje matnörds dröm" Allt om Mat

"Mathias Dahlgren är Sveriges mesta och bästa kock. Hans nya kokbok är varje matnörds dröm. Här berättar han varför han stör sig på gräddsås från södra Sverige, hur mycket han saknar puckstång jordgubb och hur man kokar en riktigt bra béchamel.
Recepten är lättbegripliga och lämnar ganska stor frihet till hemmakocken. Hans personliga betraktelser är alltid läsvärda och dryckestipsen är
lika personliga de:
”En liten kall öl vore gott. På något sätt skulle det kännas charmigt med en burk.”
Allt om Mat

Mathias Dahlgren gästar Malou i Efter Tio
"Boken är självklart en perfekt present till nära och kära som tycker om mat"

"Boken är med sina ca 530 sidor ett bevis på vad en matälskande resenär kan få uppleva i form av svensk matkultur."

"insikten att god och glädjerik mat inte alls bara handlar om prislapp och kontext"

"Att läsa "Det naturliga köket" är att låta sig omslutas av matkärlek utan gränser, som upplevelse betraktat nästan lika belönande som att få sitta i ett av de där rummen på Blasieholmen. Finkrog, brukar man säga, fine dining, men allt kokar bokstavligen ner till frågan jag fick där vid lunchbordet på Pilgatan för tolv sen: är det gott? Ja, det är jättegott. "
Anna Hellsten

"Årets läckraste?"

"Sveriges enda tvåstjärniga kock, Mathias Dahlgren, med restaurang på Grand Hotel i Stockholm, har nedkommit med praktverket ”Det naturliga köket” (Norstedts), en genomsympatisk, personlig och fantastiskt vackert fotograferad kokbok."
Tara

Utsedd till en av världens bästa böcker i Gourmand Awards

Inför ett absolut fullsatt auditorium i Paris nya kulturcentrum, Centquatre, kunde Edouard Cointreau utnämna Mathias Dahlgrens nya kokbok, Det naturliga köket, till tredje bästa kokbok i huvudkategorin Best Cookbook in the World.

 

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.