Vladimir Putin

"en öppning mot en något intelligentare debatt om vår granne i öst"

"Savics stora tillgång är att han själv är en löst förankrad världsmedborgare med rötterna på Balkan, i Polen och Sverige. Han har inte bara personliga erfarenheter av det forna Östeuropa utan även ett sunt utifrånperspektiv på svenskarnas väldokumenterade ryssfobi. /.../
Hans bok är förhoppningsvis ett tecken på ett kommande töväder i den svenska rysslandsbilden. Den är i alla fall en öppning mot en något intelligentare debatt om vår granne i öst."
Martin Aagård

"resultatet är mycket bra"

"Den som har egna erfarenheter av Ryssland vet hur irriterande det är med alla osanningar om landet som hela tiden sprids i borgerliga media här i Sverige och västvärlden, menar Per Leander. Men nu har han läst en bok om Ryssland skriven ur ett annat perspektiv. Och resultatet är mycket bra, tycker han."

"intressant och spännande läsning" /Affärsvärlden

"Boken är intressant och spännande läsning för alla som vill lära sig mer om rysk politik och sätta in de senaste årens händelser i ett större perspektiv."
Agnetha Jönsson

”Savic vänder på många stenar med den uthållighet och nit"

”Savic vänder på många stenar med den uthållighet och nit som krävs för att komma inunder de första lagren av patina vilket är utmärkande för den kåranda inom journalistiken som tyvärr för en tynande tillvaro.”

"en rätt annorlunda verklighetsbeskrivning än vad vi svenskar normalt får oss till dels"
"fängslande och initierat"

"Savics bok behandlar emellertid först och främst våra föreställningar om Ryssland och ryssarna. Han menar att man i väst i allmänhet och Sverige i synnerhet har en ensidig och fördomsfull syn på Ryssland; en bild präglad av historiska stereotyper och överdriven rädsla. Han hävdar att dagens ryssar långt ifrån att vara aggressiva, istället känner sig svikna och hotade av väst.

Just på den senare punkten tror jag Savic har en viktig poäng."
Lennart Berntson

Stefan Eklund möter Vladislav Savic

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.