Mörka strömmar

"en spännande och välskriven deckare med fina miljöbeskrivningar" /Dagbladet Sundsvall
"Andlöst spännande" Ingalill Mosander, Aftonbladet
"Här finns både originalitet och humor" /Jönköpings-Posten
"I 'Mörka strömmar' känner jag igen den Indridason jag gillar" /Smålands-Tidningen
"Isländskt kalldrag"

"Jag följer upplösningen inte så mycket för spänningen som för miljöbilderna från gudsförgätna bysamhällen och slitna kök som luktar överkokt kolja.

Indriðason är fjärran CSI. Han funderar över det sociala arvet – romanens mörka strömmar. Böckerna präglas av en dovt dunkande oro – snart rämnar samhället i alla sina sprickor. Oro också därför att i bokens slut är den gamla och kloka Erlendur försvunnen på allvar. Fortsättning måste absolut följa."
Bodil Juggas

"fyra stjärnor av fem"

"Arnaldur Indridason är en skicklig deckarförfattare och ett plus är den roll som han låter det isländska landskapet spela i så gott som varje bok."
Eva Johansson

"Boken uppslukar verkligen sin läsare"

"Den täta intrigen leder läsaren vidare till oanade öden och hela tiden vilar ett kyligt flöde genom boken; hidösa brott synliggörs och konsekvenserna som följer är oundvikliga. Motivet bakom mordet är det som slutligen frigör läsaren, vilket är kriminalromanens dragningskraft. Hela vägen fram förmedlar författaren ett effektfullt spel, som lockar läsaren vidare.

Boken uppslukar verkligen sin läsare och (den oväntade) upplösningen lämnar läsaren med tillfredställande svar, men också med en del olösta frågor kring människans tragiska tillkortakommanden."
Therese Bergman

"Tät och gedigen kriminalroman"

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.