Morgon i Jenin

"Läs den!"

"Vi tyckte särskilt mycket om språket som är poetiskt och målande, vackert. Josefin tyckte att det påminde om språket i Boktjuven. Abulhawa har också en förmåga att skriva så att det känns som att jag är där och som att jag verkligen känner karaktärerna i boken. Jag upplever det de upplever på något sätt. Ett hett tips är att ha en näsduk i närheten för att torka tårarna.

Läs den!"

"Vackert, tänkvärt och ytterligt gripande"
"MMMMM" /MåBra
"Det är en ohygglig läsning, förpackad i stor litteratur" /Skånska Dagbladet
"Moas måsteläsning"
"aaaaa" /Amelia

"”Morgon i Jenin” drabbar mig hårt. Som roman om en palestinsk familjs öde i staten Israel är boken sinnlig och vacker. Som historiskt dokument ger den en bakgrund till samtidens våld i Mellanöstern."

"Morgon i Jenin är en av mina största läsupplevelser"

"Morgon i Jenin skulle kunna vara en bok fylld av hat, hämnd och politisk propaganda. Men någonstans i de svarta skildringarna, av våld, tortyr och bottenlös sorg - andas boken hopp och försoning. Den glöder av avgrundsdjup kärlek. Av viljan och rätten att existera sida vid sida. /.../

Morgon i Jenin drabbar mig. Personporträtten är levande, landskapsbeskrivningarna som fagra tavlor. Det är vackert på västbanken. För första gången kan jag se det. Det böljande språket är likt arabisk utsmyckning, sirligt dansande mot mig. Morgon i Jenin är en av mina största läsupplevelser. Jag vill ha mer."
Alexandra Åbrandt

"Jag slits sönder när jag läser ”Morgon i Jenin”.

"Jag slits sönder när jag läser ”Morgon i Jenin”. Den är samtidigt så stolt, stark och litterärt ihålig. Berättelsens starkaste efterklang är det ­accellererande dödandet av palestinier; de döda kropparna som bärs undan, grävs ner och aldrig glöms bort. En berättelse om förhindrat liv."
Per Wirtén

"en skakande, varm och kärleksfull berättelse"

"En roman behöver inte vara perfekt för att förmedla en story. Morgon i Jenin har vissa lätt synliga rent litterära skavanker. Det är ingen driven yrkesförfattare som suttit och arbetat med manuset. Här är det hjärteblodet, smärtan och lidandet som kommit i tryck. Nej, en roman behöver verkligen inte vara perfekt för att rymma en skarpladdad, drabbande och angelägen berättelse. Det kan man om inte förr konstatera genom att läsa Morgon i Jenin."
Anders Hjertén

"Har man en gång läst Morgon i Jenin så glömmer man den aldrig"

"Är det en politisk bok? Ja, det är knappast möjligt att skildra konsekvenserna av sexdagarskriget 1967 eller massakern i flyktinglägren Sabra och Shatila utan att föra in en politisk dimension.

Men Abulhawa ägnar sig inte åt någon enögd propaganda. Samtidigt som hon beskriver den plågsamma ”kolonialiseringen tum för tum” låter hon en sympatiskt porträtterad judinna kalla Israel en ”ytterst liten fristad för judar i en värld som på andra håll hade byggt dödsläger åt dem”.

Skickligt gjuter hon liv i sina sammansatta romangestalter på ett spänstigt språk färgat av sirlig arabisk ornamentik. Har man en gång läst Morgon i Jenin så glömmer man den aldrig."
Cecilia Nelson

"Det blir en femma till den här boken." /Magnus Utvik

"En skrämmande, brutal, vacker, kärleksfull skildring av en konflikt som måste hitta en lösning. Jag tycker att denna boken var en väldigt genomgripande  läsupplevelse så jag kan bara säga, läs den. Det blir en femma till den här boken."

 

"fascinerande roman om Palestina och Israel" /Henning Mankell

"Aldrig har jag tidigare läst en så fascinerande roman om Palestina och Israel. Den ger insikt och drabbar mig känslomässigt som bara riktigt stora romaner kan göra." Henning Mankell

"en milstolpe i det palestinska berättandet"

"Det råder ingen tvekan om att Morgon i Jenin är en milstolpe i det palestinska berättandet. Susan Abulhawa har smitt en murbräcka."
Andreas Malm

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.