Om hur

"Träffsäkert och humoristiskt" /Skånska Dagbladet

"Nu har jag fått mitt lystmäte. /.../ I hennes bok får man svar på alla de sovjetiska frågor man velat ställa men varit alldeles för blyg eftersom de verkade så banala."
Kjell Albin Abrahamson, Skånska Dagbladet

"oerhört givande och har mycket att tillföra vår kulturella förståelse"

"Nikolajeva berättar sakligt, men med ett humoristiskt anslag och en bitvis ironisk biton om exempelvis skolan, boendet, släkten, vännerna, värnplikten och andra plikter, arbetsplatser och resor. /.../ Självbiografin Om hur... är oavsett ovanstående oerhört givande och har mycket att tillföra vår kulturella förståelse."
Marit Jonsson

"fartfyllt och osentimentalt"

"Bitskt, roande och rakt på sak berättar hon i sin självbiografi Om hur vad det ville säga att växa upp i diktaturens Sovjet."
Inger Dahlman, Barometern

"en minnenas mosaik"

"Hennes självbiografi kan liknas vid en minnenas mosaik, vars skärvor berör åtskilliga aspekter av livet under kommunisttiden: från vardagens vedermödor och glädjeämnen, den problematiska bostadsfrågan, arbete, mutor och kontakter till förljugenhet, angiveri, kärleksrelationer, censur, samizdat (maskinskrivna manuskript som spreds bland intellektuella) och Bulgakovs epokgörande bok "Mästaren och Margarita".
I ett lättsamt och stundtals humoristiskt tonläge med självironiska inslag återger Maria Nikolajeva sina erfarenheter från det sovjetiska klassamhället genom att undvika alltför dramatiska svart-vita kontraster och istället röra sig i en mjukare gråskala."
Jeana Jarlsbo, Svenska Dagbladet

"Bitsk, roande och rysk"

"I korta effektiva kapitel, alla beskrivande "Om hur" det ena eller andra går till, betar Maria Nikolajeva av allt, från sex och moral tillplastpåsar."
Inger Dahlman, Eskilstuna-Kuriren

"mycket färgstark självbiografi"

"Nikolajevas ton är lättsam men träffsäker och misär och tragedier undgår inte läsaren. /.../ Verkligheten är så grån den kan bli i en paradoxalt nog mycket färgstark självbiografi."
/Situation Sthlm

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.