Att föda ett barn

Sveriges Radios Romanpris - lyssnarjuryn diskuterar Att föda ett barn
"Det är en stor roman, inte bara till omfånget, utan också för den grundliga behandlingen av kvinnosaken och de ljuvliga språkflätorna."
"Hypnotisk diskbänksrealism"

"Det är faktiskt andra gången denna höst som jag ser min mor – som dog för två år sedan – ”återuppstå” i nyskrivna svenska romaner. Första gången var det i Sigrid Combüchens Spill, som utspelar sig vid samma tid som Sandbergs roman och med ännu finare pensel målar de små, små detaljerna i tidens scenografi.

Kristina Sandberg har haft sin egen mormor som förebild för Att föda ett barn och ska, om jag förstått saken rätt, i trilogins kommande delar följa Majs liv fram till tiden för dotterdotterns födelse 1971.

Jag inväntar, med en spänning jag aldrig kunnat förutse, berättelsens fortsättning."
Nils Schwartz

"En berättelse att ryckas med av"

"Men här finns en beundransvärd språklig precision och en imponerande drive i de ofta blixtsnabba växlingarna mellan olika perspektiv: Majs eget, de perspektiv som hon föreställer sig att omvärlden anlägger och sist men inte minst författarens, oftast diskreta.

Jag har ibland tänkt att författare liksom kompositörer borde få ange tempo för sina verk. Jag kan tro att Sandberg gärna vill att man läser snabbt, låter sig sugas in och med, låter berättelsen flimra."
Merete Mazzarella

"Skarpt och suggestivt om livsöde"

"Med psykologisk skärpa och särpräglat språk levandegör Kristina Sandberg ett vanligt, olyckligt kvinnoliv."

"Det är mycket skickligt gjort."

"Sandbergs bok är den första i en tänkt trilogi, och det lovar gott. Det är en suggestiv, lågmäld berättelse om ett kvinnoliv i 30-talets Sverige."
Alexandra Borg

"en stor roman"

"Att föda ett barn är första delen i en tänkt trilogi. Och nog bäddar romanen för en bullrande utveckling, men den fungerar också utmärkt som fristående pjäs. /.../

Att föda ett barn skyltar inte med många hala fläckar, här gnistrar bara sidorna av uppkomlingarnas iskyla och de nedtrycktas fasa. Det är en stor roman, inte bara till omfånget, utan också för den grundliga behandlingen av kvinnosaken och de ljuvliga språkflätorna."
Jonna Fries

"en av den samtida svenska romanens mest lyhörda, psykologiska realister"

"I sin täthet bildar texten ett omedelbart flöde, som läsaren motståndslöst sugs in i. Den är komplex men inte komplicerad, och den bekräftar att Kristina Sandberg är en av den samtida svenska romanens mest lyhörda, psykologiska realister. ”Att föda ett barn” är första delen i en planerad trilogi." 
Magnus Eriksson

"Det här är en favorit till nästa Augustpris." /GP

"Att föda ett barn är den första delen i en tänkt trilogi. Det är en mycket fin roman, så språkligt driven, så lastad med vrede, så samtidigt personligt och politiskt indignerad. Det finns avsnitt där det som jag anar är den verkliga historien fått ta större plats än vad som är litterärt motiverat, men det är en randanmärkning. Det här är en favorit till nästa Augustpris."
Ingrid P Bosseldal

"snudd på sverigemästare i att skriva om människans lite hemliga ömhetssökande"
"imponerande"

"Kristina Sandberg är en klar och redig författare, och hennes teknik att ta sig in i en människas hjärna är imponerande."
Lennart Bromander

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.