Elefantskötarnas barn

"Det blir inte bättre än så här"

"Tempot är, som sagt, svindlande. Men det som utmärker Høeg är att han kan hålla vilket tempo han vill utan att förlora i visdom. Han planterar in små tankekorn i texten, som verkar anspråkslösa, men som, om man skrapar lite på dem, förändrar världen. Ta bara stickspåret (på två meningar) om vad Big Bang egentligen är.

Jag njuter mig igenom "Elefantskötarnas barn". Det här är litteratur som gör mig riktigt lycklig och hoppfull."
Stefan Whilde 

"ett lekfullt och skarpt vuxenäventyr" Betyg 5 /Marie Peterson

"Hoeg skriver lekfullt, men med bibehållen intellektuell skärpa och hans historia är en vuxen äventyrsroman, komplett med ledtrådsjakt, lönnrum och mystisk korrespondens."

"en oväntat fungerande – och sprudlande – prosa"

"Det är inte otänkbart att hårdnackade Høeg-entusiaster besväras av en gladare, möjligen liknöjd, författare.

Själv är jag alldeles för tagen av att Høegs nästan megalomant sprudlande prosa faktiskt fungerar för att kunna bry mig om en så liten detalj."
Sebastian Johans

"Språket här vibrerar av en uppsluppen glädje"

"Språket här vibrerar av en uppsluppen glädje, och med lekfulla och precisa liknelser har Høeg utvecklat en humor som bäst kan beskrivas som ett sorts stillsamt ihållande vansinne.

Borta är sorgen och vreden från de tidigare verken; Elefantskötarnas barn genomströmmas istället av en förvissning om att kärleken trots allt är det största."
Emma Almgren

"en mild men vild drift med religiositeten som livslögn och fetisch och livstilssprojekt"

"Men så händer något märkligt, närmast mirakulöst. Jag ler. Flera gånger. Det händer också att jag skrattar, lågmält. ”Elefantskötarnas barn” visar sig vara ett annat slags roman än jag trott. Inte så mycket doftljus, mer pruttkudde. Inte så mycket tekoppsdjupt skönsnack, mer en munter mix av saga, Fem-bok, slapstick och religionssatir. Ja, faktiskt. ”Elefantskötarnas barn” kan läsas som en mild men vild drift med religiositeten som livslögn och fetisch och livstilssprojekt. /.../
Och Ninni Holmqvists svenska språkdräkt är bara kalas."
Per Svensson

"En Høegtid för läsaren" /Borås Tidning
"Peter Høegs nya roman är genuint rolig"

"Det bestående intrycket är humor. Peter Høeg har helt enkelt haft väldigt kul medan han skrev berättelsen om prästbarnen vars föräldrar försvinner. Han kan ta ut svängarna ordentligt och med den mustiga skrönans hela arsenal överdriva sina karaktärers egenskaper i det oändliga."
Jan Arnald

"En uppsluppen äventyrsberättelse om livets väsentligheter"

"Med sin nya roman, som bär den fantasieggande titeln "Elefantskötarnas barn" - blixtrande briljant översatt av Ninni Holmqvist - som är Peter Høegs första roman på tio år och hans sjätte sammanlagt, rör han sig återigen inom samma sfär som i "De kanske lämpade". Men denna gång utifrån en avsevärt ljusare livssyn, med en större och mer försonande humor."
Crister Enander

"en underbar saga för vuxna"
"en historia som vågar snurra upp sig själv"

"Man kan ha invändningar mot det och annat i romanen, men på något vis är det ändå sympatiskt med en historia som vågar snurra upp sig själv."
Lisa Ahlqvist

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.