Lärjungen

"en av de bästa svenska seriemördarromanerna någonsin"

"Psykologen Sebastian Bergman är kanske den mest osympatiska deckarkaraktären just nu och Lärjungen en av de bästa svenska seriemördarromanerna någonsin."

"Ruskigt bra och vass kriminalroman" Allas

"Författarna går på djupet i det mänskliga psyket. Det är otäckt - jag kan inte lägga boken ifrån mig innan sista sidan är nådd. Och inte ens då lämnar den mig..."

Ingar Haellquist

"Lärjungen är liksom första boken en skickligt hopkommen historia med sammansatta karaktärer och överraskande vändningar." /UNT
"Precis så här engageras man som läsare."
"Efter hand börjar jag till och med uppskatta Sebastian Bergmans outhärdliga personlighet, för just i sin outhärdlighet är han ju trovärdig." /Lotta Olsson, DN
" Jag räknar dagarna till nästa bok." /Värmlands Folkblad

"Boken är otroligt bra, sanslöst spännande och klyschan att den är omöjlig att släppa passar verkligen in. Författarna har ett drivet språk och här finns också inslag av humor./…/ Upplösningen är lika spännande som resten av boken, och författarna har den goda smaken att genom den sista meningen lämna öppet för en fortsättning. Jag räknar dagarna till nästa bok."

"Perfekt nervkittande underhållning"

"Lärjungen är ren underhållningslitteratur. Inom den genrens ramar har Michael Hjorth och Hans Rosenfeldt skrivit en ytterst rapp, effektiv och oavbrutet actionspäckad kriminalroman. De kan hantverket. De behärskar det korthuggna språkets stackatorymt och använder det på ett sätt som skapar dramatik och stegrande spänning. De har lärt sig en hel del sedan debuten."
Crister Enander

"dags att gratulera Hjorth och Rosenfeldt till en ruggigt bra uppföljare" /BLT

"Men så kommer vändningen, allt får ett sammanhang. Och jag får samma hisnande känsla som jag gissar att Bergman får när sanningen går upp för honom.

Sedan är det bara bladvändning i hög fart. Och dags att gratulera Hjorth och Rosenfeldt till en ruggigt bra uppföljare."
Annelie Henrysson

"Välskrivet och spännande"

"Att upphovsmännen har en bakgrund som manusförfattare inom TV är tydligt. Det går att se handlingen i scener, även om man inte sett filmen." /Nisse Scherman

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.