Augustenbad en sommar

"Behärskad, livfull och lyrisk" Bohusläningen
"Jordahl skriver erfaret, stilsäkert och utan onödiga utvikningar"
""Augustenbad en sommar" är en bok att tycka mycket om" Ystads Allehanda

"En bok som man läser långsamt för att den ska räcka länge. En bok som ångar av för varma sommardagar, instängt 1890-talsliv och ett klassamhälle som inte ligger långt bort i tiden. Trots tidens utvecklingsoptimism är människorna präglade av determinism men längtar till något annat."

Maria Ehrenberg

"Anneli Jordahl är stilsäker och har funnit ett språk som fungerar"
"Utsökt liten roman" Gefle Dagblad

"Anneli Jordahl har skrivit en underhållande och stillsamt ironisk berättelse som nästan omärkligt förvandlas till en mänsklig sedehistoria med uttalat klassperspektiv, med en medmänsklighet som ändå är öppen för den ironiska bilden av hälsoprofeten Liljedahls hårdhänta diktatur."

Curt Bladh

"Och vilken härlig roman!" Västerbottens-Kuriren

"Att läsa Augustenbad en sommar är att påminnas om en tid som flytt men en tid som säkert kommer igen."

Lena Kjersén Edman

"Har likson något för alla smaker" Aftonbladet

"Romantik och tragik, pinsamheter och lustigheter, olika borgartyper och olika arbetartyper, en galen doktor och en klok baderska."

Pia Bergström

"Är svår att stå emot" Helsingborgs Dagblad

""Augustenbad en sommar" är svår att stå emot, förförisk och djupt oroande, lockande och olustig på en och samma gång.

Anneli Jordahl har skrivit en roman som oavbrutet växer, vars intensitet intensifieras genom en skicklig stegring av den inre dramatiken."

Crister Enander

"Medryckande och sorglig" SvD

"Anneli Jordahls prosa står dock stadigt på väl snidade 1890-talsben och bidrar till att göra "Augustenbad en sommar" till en väl genomförd roman, som gör mig tacksam över att jag inte var kvinna för drygt hundra år sedan."

Paulina Helgeson

"Jordahls variation på sagospelet är avgjort lyckad" Göteborgs-Posten

"Jordahls variation på sagospelet är avgjort lyckad eftersom hon ligger så pass nära Atterboms text, samtidigt som hon gör en elegant vändning just på den punkt som hans avgörande fråga ställs. För där den senare skildrade hur kung Astolf raserade sitt liv och rike genom att låta sig pockas på av poesin, utnyttjar Jordahls onyktre poet poesin för att tillfredställa sina egna nycker. Om dikten var målet för Astolf har den för Öhman blivit till medel. För karaktärerna blir konsekvensen katastrofal. Men för oss läsare är Jordahls skildring av hur Öhman lyfter lyckan ur saligheten tillräckligt elegant för att mötas av ett klart bifall."

Johannes Björk

"Bra Jordahl ännu bättre"

"bara att konstatera att hon slipat verktygen: prosan är behärskad och balanserad,
samtidigt livfull och avvägt lyrisk."

Jan Karlsson

"Stilsäkert"

"Jordahl har hittat en smått road ton som låter henne skriva fram sin både allvarsamma och lustbetonade moralitet, utan att skriva oss alltför mycket på näsan – slutsatserna drar sig själva i takt med att historien rullar framåt"

Tomas Larsson

"Nina Lekander förförs av den stilla lunken och det skickliga språkhandlaget"

"Det är nöjsamt att läsa en svenska där folk har "lues" i stället för syffe. Utan att slå över till pastisch har Anneli Jordahl såvitt jag kan bedöma träffat tidstypiskt rätt takt och ton."

Nina Lekander

"Stilsäker" Tara

"Anneli Jordahl lyckas greppa över mycket i sin roman; klass, kvacksalveri, kärlek, svek. Men ingenstans går hon vilse eller tappar taget om sin berättelse. I stället blir det en poetisk skildring av människors tillkortakommanden och inre kompasser."

Kerstin Särneö

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.