Sirener

"En psykologiskt inträngande roman, med en stor dos svärta." Cecilia Gustavsson listar årets tio bästa pocketböcker
"Det är så fantastiskt att ha hittat ännu en svensk favoritförfattare ..."

"Det är så fantastiskt att ha hittat ännu en svensk favoritförfattare som lyckas med det där som är så svårt, att få ganska underliga förhållanden att verka vardagligt igenkänningsskapande fast sen ändå lidelsefullt outgrundliga ändå. /.../

Precis som det mesta i den här fantastiska romanen jag är glad att jag har hittat. Det är så behagligt att kunna luta sig tillbaka och säkert veta att författaren är smartare än en själv."
Josefine Lindén

"Sirener är boken som gav mig läslusten tillbaka."

"Jag har alltid tyckt det låter otroligt tillgjort när folk säger att de haft bokupplevelser som fått dem att direkt börja på sidan ett när den sista sidan är slut, just nu är jag farligt nära att bli en av dessa tillgjorda."
Marcus Stenberg

"Jag erfar under läsningen, något skamset, en sorts skräckblandad njutning - känslan av att någon tagit sig tid att enkom för mina öron ge inblick i en riktigt delikat skandal." /GP

"Ytterst är Sirener en historia om skuld. Den sortens skuld som är för tung att bära själv och därför läggs ut som en börda på andra; som tystnad, som projektion, som vrångbild. Författaren förvaltar väl textens många trådar, och har skapat en både öppen och pedantiskt sammansatt historia. Jag erfar under läsningen, något skamset, en sorts skräckblandad njutning - känslan av att någon tagit sig tid att enkom för mina öron ge inblick i en riktigt delikat skandal."
Ingrid Bosseldal

"Gabriella Ahlström gör ett storartat porträtt av en diktatorisk präst." /Jonas Thente, DN
"De ickefungerande relationerna beskrivs med en sådan exakthet att läsningen ofta gör ont."/Expressen

"Resultatet blir en skildring som kryper nära människorna som befolkar den. En djupt engagerande berättelse om litteraturvetaren Henrik, hans ambitiösa hustru Lotte som inte kommer över sorgen efter ett sent missfall och hans dysfunktionella familj med den dominanta prästfadern Gunnar i centrum.

De ickefungerande relationerna beskrivs med en sådan exakthet att läsningen ofta gör ont."
Elin Grelsson Almestad

"Ge mig en fet släktkrönika med dysfunktionella familjer från övre medelklassen nästa gång, jag kommer att sluka den!"

"Det har blivit populärt att skriva tjocka romaner, själv brukar jag föredra de mer koncentrerade. Men när det gäller Ahlström önskar jag faktiskt att hon hade släppt tyglarna och fortsatt ett par hundra sidor till. Det känns som om det finns mer att berätta, fler relationer att utforska, fler kristallglas att krossa.

Ge mig en fet släktkrönika med dysfunktionella familjer från övre medelklassen nästa gång, jag kommer att sluka den!"
Oline Stig

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.