Under asfalten vilar en strand

"Denna bok bör du inte vara utan."

"Jag läser och jag betraktar de fantastiska bilder. Jag bläddrar mig sakta genom boken. Brutus Östling kommer fåglarna nära. Han står mitt ibland dem, som en vänlig vän. Han förevigar deras dagar, deras stret och deras vardagslek. Nära, nära, står han där mitt ibland dem. Mitt i. Som en kär gammal vän. Utan att störa och utan att förstöra.

Mitt i vingslaget står han. Eller ligger. Fåglarna och naturen fångar honom, fängslar. Som han sedan på ett fantastiskt vis låter oss ta del av.

Han fångar färgerna.
Han fångar flykten.
Han fångar livet.
Han fångar döden.
Han fångar naturen.
Han fångar gryningsljuset.
Han fångar individerna.

På ett sätt som ingen annan kan.

För dig som finner bilder, fåglar eller vacker natur viktigt och värdefullt, har du här en bok som gör det mödan värt att pallra sig iväg till en bokhandel (eller ett bibliotek) nära dig. Denna bok bör du inte vara utan."
Anette Grinde


 

"Boken är ännu en fullträff av Östling" Poplight
"Östling är en fenomenal fotograf" Kristianstadsbladet

"Bildmässigt fortsätter han på det framgångsrika spår han följt i tidigare böcker; den hänförande kombinationen av värme och humor, plötsliga infall och oväntade ögonblick, roliga närbilder och snygga bilder på avstånd. Med andra ord präglas Östlings foton av en rejäl portion personlighet."

Peter Viktorsson

"Ingen måste veta något om natur eller fågelarter för att uppfatta dessa fotografiers historia"
Lasse Berg rekommenderar Under asfalten vilar en strand i SR P1 Naturmorgon

"Jag är så förtjust i den här årets Brutus Östling, Under asfalten vilar en strand om Midways albatrosser."/.../ "Helt otroliga bilder".

"Det är omöjligt att inte bli berörd av Östlings prisbelönta fågelfoto" Södermanlands Nyheter

"Förförs av albatrossernas brunduniga ungar eller titta rakt in i ögonen på en nyfiken tärna."

Kattis Streberg

"Brutus Östling har skapat en av årets bästa fackböcker" Norrköpings Tidningar

"För första gången skriver Brutus Östling själv och han gör det bra: engagerat, kunnigt och medryckande.

Brutus Östling fotograferar inte bara fåglar; han porträtterar dem. De får nästan mänskliga karaktärsdrag i hans bilder."

Nils Granberg

"Det är bara att konstatera, den fantastiske fågelfotografen Brutus Östling har gjort det igen" Arvika Nyheter

"I ord och naturligtvis framförallt i bild skildrar han här de två Midwayöarna, belägna nordväst om Hawaii och praktiskt taget mitt i Stilla Havet och deras albatrosser."

"Boken förmedlar människors ständiga kamp med varandra och mot naturen" Nerikes Allehanda

"Brutus Östling är tillbaka. Denna gång med en mångbottnad bok om mötet mellan en förfallen mänsklig kultur med sina söndervittrade fasader och krackelerade landningsbanor och fåglars nyfikenhet och styrka. Det är en bok som berör och fängslar läsaren."

Daniel Alsarve

 

"Boken visar mer än vackra bilder"
"Ledorden för Brutus Östling är teknisk perfektion, tuff beskärning, närhet och ögonkontakt. Världsklass"

”För första gången är det Östlings röst som hörs och det är en sympatisk bekantskap. Chosefritt och lågmält berättar han om albatrosserna, deras liv och om hur hotade de är av allt plast­avfall i haven och av det storskaliga industrifisket som skördar enorma offer bland fåglarna varje år. Men det handlar inte bara om fåglarna. Midway är en speciell plats med en speciell historia och även den berättar han. /.../
Trots allt är det bilderna som är huvudsaken. Här visar Östling åter att han håller världsklass. Ledorden är teknisk perfektion, tuff beskärning, närhet och ögonkontakt."
Eskil Quiding

 

"Återigen har han lyckats fånga fåglar på bild på ett sätt jag inte tidigare sett"
Brutus Östling gäst i Efter tio
"Naturupplevelse och historielektion" Dagbladet Sundsvall

""Vi får se bilder av unga albatrosser och vi imponeras över hur nära han kommit dem och hur väl han fångat in albatrosserna i miljön. Det är också bilder av den gamla och nu förfallna flottbasen. Boken ger oss naturupplevelser men det är också en historisk berättelse om en plats där så många liv spilldes under krigstid."

Kjell-Ove Cederqvist

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.