Svart himmel

"En intensiv mordhistoria" Dagbladet Sundsvall

"Med "Svart himmel" stärker Arnaldur Indridason sin ställning som en av Nordens bästa deckarförfattare. På ett bra och spännande sätt får han läsarna att inte släppa taget om boken."

Kjell Åke Tjernström

"Isländsk deckare med tydligt driv"

"En kriminalförfattares utmaning är att få till en spännande handling som kan vara skrämmande men samtidigt måste kunna upplevas som realistisk. Ganska få av alla de författare som är verksamma inom genren lyckas bra med det men tydligt är att Indriðason tillhör en av dessa."

Anne Pihlo

 

"Han har gjort det förut, gång på gång. Och han gör det nu igen!" VLT

"Det är bara att lyfta på hatten för Arnaldur Indridason, en av mina absoluta favoritförfattare. Tidigare utsedd till Nordens bästa deckarförfattare, och det är inte svårt att förstå varför."

 

"ännu ett belägg för att Arnaldur Indridason tillhör eliten bland berättare" /Barometern

"Man får inblick i skenande räntor lika väl som i tvivelaktiga polismetoder. Stöddiga torpeder blåser upp sig och rödkindade bankmän gråter i denna komplexa bok, som ger ännu ett belägg för att Arnaldur Indridason tillhör eliten bland berättare."
INGER DAHLMAN

"engagerande, välskrivna nutidsdrama" /Ingalill Mosander, Aftonbladet

"Det börjar med att en kvinna som ägnar sig åt utpressning hittas mördad. Därefter skruvas tempot upp så att man som läsare nästan måste hålla i sig.

Hårdföra smågangsters, trasiga alkoholister, isländska bankdirektörer i skojarbrancshen - alla uppfyller de sina roller perfekt i detta engagerande, välskrivna nutidsdrama. Inget att förvånas över då författaren fått nästan alla priser som finns i deckargenren."

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.