Den stora bankhärvan

Se en intervju med Carolina Neurath i Kunskapskanalens En bok, en författare

"Den stora bankhärvan" av Carolina Neurath handlar om Mats Qviberg och Sven Hagströmer, ett av Sveriges mest ansedda finanspar, och HQ Banks uppgång och tvära fall. Hur gick det till när HQ Bank gick i graven?

Intervjuare: Anita Kratz

"Få siffror, desto mer psykologi och dramatik" Femina

"Om investmentbanken HQ Banks kollaps, den enda reella bankkraschen i Sverige under modern tid. Carolina Neurath, till vardags ekonomireporter på SvD, är bara 25 år, det är ingen vågad gissning att påstå att hon har framtiden för sig."

Elin Persson

"Carolina Neurath är bra på att lyfta fram enskilda människoöden och lyckas, utan att ta till brösttoner, demaskera det cyniska spel som pågick i kulisserna"
"Den mest upplysande bok om samtida svensk affärskreativitet"
"Imponerande reportage om kändisbankens fall"
""Den stora bankhärvan" toppar SvD:s sakprosalista september 2011" SvD

"Carolina Neuraths reportagebok om HQ banks fall beskriver på ett engagerande sätt händelseförloppet och ger nya insikter i skandalen. Bilden av en toppstyrd organisation som gjorde allt för att dölja sina svagheter för allmänhetern tonar fram. Birgitta Forsberg, reporter på Affärsvärlden, recenserade: "Carolina Neurath behåller greppet om läsaren genom alla turer. Dessutom vågar hon ha en åsikt.""

"Boken avslöjar vad Qviberg visste om bankhärvan"
"Dramatiskt om girighet" Norrtelje Tidning

"Carolina Neurath varvar beskrivningar av händelseförloppet med välformulerade porträtt av de inblandade cheferna. Det är intressant, dramatiskt och oerhört läsvärt."

Margaretha Levin Blekastad

"Modigt grepp om HQ:s fall"
"Kommer bli en av höstens verkliga storsäljare" Dagens Industri

"Det här är en bok i nästan samma klass som de amerikanska giganterna MICHAEL LEWIS (senast med boken The Big Short som nu finns i svensk översättning med titeln Värstingarna på Wall Street) och ANDREW ROSS SORKIN (To Big To Fail).

Mycket bättre betyg än så tror jag inte att en svensk ekonomireporter kan få som debuterande reportageboksförfattare."

Stefan Lundell 

"En synnerligen välskriven och faktiskt rafflande bok"

"I bästa fall tas den upp på litteraturlistorna på högskolornas ekonomiutbildningar. För fler behöver se riskerna med den gamblingkultur som finns i vissa handlarkretsar."

Charlotta Friborg

"Hon kan gå hur långt som helst"

"Hyllningarna kommer från alla håll.
Tjugofemåriga Carolina Neurath är det journalistiska superlöftet som spås en lysande framtid.
För Resume.se berättar hon om arbetet med "Den stora bankhärvan", raketkarriären och förhoppningarna om att ta hem Guldspaden två år i rad."
Christian Ström

 

"Det gör boken lättläst och den fungerar också som finansroman."
"Carolina Neurath lyckas bättre än de flesta"

"Behållningen av boken är nämligen de personporträtt hon tecknar av Mats Qviberg, Sven Hagströmer och flera andra centrala gestalter i historien. Efter ett gediget researcharbete kan hon teckna ganska trovärdiga porträtt av finansmännen. /.../
Detta är oerhört mycket intressantare läsning än vad det skulle vara med en djupdykning i den exakta värderingen av HQ:s tradingportfölj. Carolina Neurath har förstått att ingen skulle intressera sig för en sifferexercis."
Gunnar Wrede

 

”En bankir håller korten nära kroppen” - Utdrag ur Den stora bankhärvan

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.