Ta hand om min mor

”En fantastisk roman /…/ ett existentiellt drama” /Yukiko Duke, Gomorron Sverige
"En känslosam berättelse som aldrig blir sentimental"
"Så vackert och äkta att tårarna rinner" /Södermanlands Nyheter

"Språket är ett sprudlande, livfullt flöde och fyllt av bilder att hämta dofter, smaker och ljud ur. Romanens rosor, persimonträd och sjögrässoppa med klimp stannar länge kvar på näthinnan och i näsborrarna och jag tror att översättaren har haft ett lika svårt som njutningsfyllt arbete.

När jag läser de sista sidorna i "Ta hand om min mor" rinner tårarna. De rinner för att det var så sorgligt, så vackert och så äkta. Bra böcker kan konsten att berätta om hur det är att vara människa. Den konsten kan Kyung-Sook Shin."
Malin Mattsson Flennegård

"Äreminne över mödrarna"

"Det är utgångspunkten för den lågmälda men skarpladdat feministiska berättelsen om Park So-nyo av den sydkoreanska författaren Kyung-sook Shin, nu introducerad på svenska i Molle Kanmert Sjölanders följsamma översättning. /.../

Det är rörande, lite tårdrypande, ibland farligt nära gränsen till sentimentalt om moderskapet betydelse – ja, kanske helighet. Men tack vare ett friskt humoristiskt salt lyckas Kyung-sook Shin hålla balansen."
Anders Hjertén

"både ett känsloladdat familjedrama och en berättelse om det svåra i att acceptera förändringar hos dem vi älskar mest"
"Det blir efter hand ett underbart porträtt av en stark kvinna som höll samman sin familj och vårdade alla, en sorts urmoder." /Hallandsposten
"en nyansrik berättelse om kärleken mellan en mor och hennes barn"

"”Ta hand om min mor” är dock inte bara en skildring av ohjälpligt förlorade möjligheter, utan också en nyansrik berättelse om kärleken mellan en mor och hennes barn, en kärlek som trots främlingskap och förändringar utgör ett självklart livsfundament."  
Paulina Helgeson

"En riktigt bra och tänkvärd roman om känslor som är allmängiltiga."

"Det är en ömsint roman men samtidigt en som nyper till om hjärteroten. För frågan kvarstår: känner man sin mamma, egentligen. En riktigt bra och tänkvärd roman om känslor som är allmängiltiga."

Sveriges radios korrespondent Nils Horner intervjuar Kyung-sook Shin

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.