New Yorks gudar

"historisk roman, samhällsskildring och krimi i polisromanens form" /Arbetet
"Det är sällan man läser en så här bra deckare."

"Det är sällan man läser en så här bra deckare. Den historiska miljön är spännande och Lindsay Faye låter verkliga personer figurera i handlingen, bland annat Bill Poole även kallad ”Bill the Butcher”, en slagskämpe som ”försvarade” sin stad från de irländska ”inkräktarna”."
Eleni Schmidt

"Lyndsay Faye har gjort en grundlig research på New Yorks historia" /Nya Kristinehamns-Posten

"Lyndsay Faye har gjort en grundlig research på New Yorks historia och tecknar en bild av en helt annan stad än den vi känner i dag. Hon har en särskild stil på sitt berättande och bygger upp en klassisk pusseldeckare där hjälten kommer på lösningen innan den berättas för läsaren. /.../

New Yorks gudar är den första delen i en planerad svit om Timothy Wilde. Som om att man inte hade nog många deckarfavoriter att hålla koll på innan. Nu finns det en till, men det är ett angenämt bekymmer."
Magnus Carlsson

"Explosiv ­historisk roman om New York" /Jonas Thente, DN

"Lyndsay Faye lyckas alldeles utmärkt med att väva en berättelse kring historiska fakta. Ibland får man känslan av att hon inte riktigt är säker på vad det var för sorts roman hon ville skriva - en historisk roman, en deckare eller en socialrealistisk snyftare - men faktum är att det bidrar till atmosfären. Ibland kan romaner bli bättre av att vackla, och i synnerhet när de handlar om en så märklig plats och period som det explosiva New York i 1800-talets mitt.

”New Yorks gudar” är en roman full av atmosfär, som mest av allt påminner om Charles Dickens London."


 

"Faye har lovat fler böcker om Tim Wilde. Det ser jag fram emot." /Arvika Nyheter

"Lindsay Faye har med New Yorks gudar visat sin kunnighet i historiska detaljer och åstadkommer en miljöskildring som gör 1800-talets New York högst påtaglig med all dess smuts, svek och människoförakt, men också med det hopp och storartade insatser som kom att forma förutsättningarna för en bättre värld.

Faye har lovat fler böcker om Tim Wilde. Det ser jag fram emot."
Jan Nordenberg

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.