Detta borde skrivas i presens

"spännande och en typisk Helle Helle-bok" /Charlotte Wiberg
"Upphöjd vardagstristess"

"Helle Helle har kallats den danska vardagstristessens drottning. Det är i så fall något slags förhöjd vardagstristess, som inte är tråkig alls. Även om ytan kanske är bedrägligt lugn, händer det mycket på få rader, eller mellan raderna. Två tidsplan varvas med varandra. Två försök att flytta hemifrån.

Men nej, inget av dem är skrivet i presens."
Ella Andrén

"Skruvat och gastkramande"

"Och av detta skapar alltså Helle Helle något gastkramande, om än med medvetet skruvad humor, som vida överträffar de flesta litterära mordgåtorna och konspirationsteorierna. Man dras med och in, fångas ohjälpligen och känner en sorg efter avslutad läsning. Det som försiggår, och det som inte uttalas i Dortes liv oroar, skaver, lämnar frågor obesvarade, och hur befriande är det inte att dessa dagar läsa en roman som vägrar stryka medhårs."
Per Planhammar

"Briljant dansk magi. Helle Helle kan ­konsten att skapa stämning" /DN

"Liksom hos Slas är det hos Helle Helle i språket det händer, ett språk som inte täcker mer än precis det nödvändigaste, men som har en enastående förmåga att skapa stämning, för att inte säga magi.

Ninni Holmqvists översättning behåller precis så pass mycket av danskt tonfall och vändningar att man känner att man läser en bok av en dansk författare. Det kanske inte är så renlärigt, men jag tycker om det."
Maria Schottenius

"Det är bara att stämma in i hyllningskören." /Amanda Svensson

"Det är bara att stämma in i hyllningskören. Helle Helle skriver som vanligt kort och exakt, med vemod men också med en absurdistisk humor så snitsligt inflätad i banaliteter att man kunnat missa den om nu inte texten så totalt krävde ens uppmärksamhet. Och som ingen annan kan Helle Helle gestalta den tristess som präglar det tidiga vuxenlivet. Det liv som borde skrivas i presens, men som inte blir riktigt meningsfullt förrän det inte längre är. Vad är det man brukar säga? Youth is wasted on the young."
Amanda Svensson

"mästerlig" /Jönköpings-Posten

"Det finns inte ett ord för mycket i Helle Helles nya roman. På ytan händer inte mycket, men desto mer rör sig under den. "Detta borde skrivas i presens" är en stark läsupplevelse."
Rickard Flyckt

"Och det är magiskt bra. Jag kan inte riktigt förklara hur bra det är." /Borås Tidning

"Men det är spännande hela tiden. Hur det kan vara spännande med en kvinna som egentligen inte gör något, i en berättelse som inte har någon utveckling, kan jag inte förklara.

Men spänningen ligger förstås i just det - att det viktiga som händer inte framställs som viktigt, utan bara flämtas förbi. Det kräver noggrann läsning.

Detta borde skrivas i presens är en hyllningssång till de kvinnor som inte lyckas så bra med något - varken män eller karriär. Det är också en hyllningssång till det vanliga livet, som det också kan levas.

Och det är magiskt bra. Jag kan inte riktigt förklara hur bra det är."

"En lysande bild av vardagslunken" /Karlshamns Allehanda

"Beskrivningarna är lika drastiska som dialogerna i Helles underbara skildring av det lilla livet, fyllt av vardagens tragik och komik, närhet och ensamhet. /.../

Helle Helle driver sin läsare framåt i sin vitala roman, som egentligen inte sysslar med något annat än vardagslunken men som likväl ger en självlysande bild av ett av livets mysterier, vuxenblivandet."
Inger Dahlman

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.