Innan floden tar oss

"Proffsigt och initierat beskriver hon svenskarnas brutala möte med en svårhanterlig verklighet, fjärran från vad de föreställt sig i sin trygga hemmiljö."
"Utöver läsupplevelsen erbjuder boken ett gott inlägg i debatten om bistånd." /Norrbottens-Kuriren
"En roman som bör läsas av många" /GP

"Förhoppningsvis ger den utrymme för kritiskt tänkande i en globaliserad samtid där våra klädinköp, avgaser och religionskritik ger svallvågor på andra sidan jorden. Thorfinn ger inga enkla svar utan gräver djupt i den komplexitet som både bistånd och globalisering innebär. Det är också romanens främsta styrka. På Aktuellts nyhetsanpassade frågeställning om biståndet bör dras in krävs minst 400 sidor av engagerat berättande som svar."
Elin Grelsson Almestad

"Spännande och lärorik roman om den svenska biståndsbranschen"

"Helena Thorfinn, journalist i flera år och sedan utvecklingsanalytiker på Sida och Rädda Barnen, har faktiskt lyckats skriva en både spännande och lärorik roman om den svenska biståndsbranschen. /.../ Ingenting är svart och vitt i den här boken, varken ideologiskt eller på det mänskliga planet. Thorfinn är kritisk men romanen genomsyras av en illusionslös men hoppfull pragmatism."
Pia Bergström

"tveklöst övertygande"

"”Innan floden tar oss” är en angelägen roman. Och Thorfinns skildring äger en trovärdighet som tydligt vittnar om hennes egna erfarenheter. Hon har en bakgrund som utvecklingsanalytiker på svenska ambassaden i Bangladesh under tre år."
Crister Enander

 

"en välskriven, välinformerad och diger berättelse från Bangladesh"

"Med sig hem har hon en gedigen kunskap, både om Bangladesh och om vår tids postkoloniala strävanden. Med säkert väderkorn letar hon sig in i ambassadernas hemligaste vrår, samtidigt som hon ger en kunnig och engagerad bild av de nödställda och översvämningshotade bangladeshiernas utsatta läge. /.../ ”Innan floden tar oss” är en ovanligt mogen och välskriven debut, lika skarp i sin skildring av vår tids seder och bruk som i sin analys av en havererad biståndspolitik. Den kommer säkert få många läsare."
Åke Leijonhufvud

 

 

"Utsattheten engagerar"
Cecilia Gustavsson listar "bäst just nu" i Aftonbladet Söndag

"Vackra ideal krockar med verkligheten, med fattigdom nära inpå."

"Ett läsmåste" /Femina

"Helena Thorfinn debuterar som författare och hon gör det med den äran. Ett läsmåste." Carin Khakee

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.