Springfloden

"boken är rappt och spännande skriven med snabba scenbyten"

"Cilla & Rolf Börjlind har tillsammans skrivit manus till 26 Beckfilmer. Det märks på deras sätt att skriva, boken är rappt och spännande skriven med snabba scenbyten. Intrigen är ganska otrolig, men historien är medryckande. Dessutom får man en intressant om än dyster bild av det svenska samhället, med hemlösa som misshandlas och känslolösa affärsmän med mörka hemligheter.

Ett plus i kanten är också porträttet av Tom Stilton, en minst sagt okonventionell deckarhjälte. Den som gillar actiondeckare och Beck filmer lär inte bli besviken."
Eleni Schmidt

"Kreativ deckare i högt tempo"

"Springfloden är en riktigt bra bok med spännvidd, med överraskningsmoment och med karaktärer att ta till sig, precis så som en god bok ska vara."
Hans-Åke Henriksson, Arvika Nyheter

"Välkonstruerad intrig med högt tempo, man kan inte sluta läsa."

Bland Årets bästa deckare 2012 - Boktips från Lotta Olsson i DN

"Springfloden håller absolut samma klass som Keplers debut"

"Det originella med Springfloden är just kombinationen av huvudpersoner som känns fräsch och skiljer sig från dagens typiska svenska polisroman. Cilla och Rolf Börjlind har skapat karaktärer att tycka om, och redan efter första romanen ser man som läsare fram emot att få träffa dem igen och lära känna dem närmare. Skildringen av den samtida Stockholmsverkligheten känns också både övertygande och relevant. Därtill är intrigen välkonstruerad och spännande ..."
Kerstin Bergman

"ett utmärkt tidsfördriv"
"Historien är spännande och intensiv. En bra deckare." /Kjell-Ove Cederqvist, Dagbladet Sundsvall
"De gör det ordentligt, skriver spännande och jag ser fram emot fortsättningen."
"MMMM" /Må Bra
"Lovande av tuffa veteraner"

"Med sig från sin enorma rutin i film- och tv-branschen har de lyckats ta med sig både spänningen och den skruvade intrigen. Allt knyts efter hand samman, elegant och emellanåt överraskande – och Börjlindarna är inte bara skickliga intrigknåpare, de klarar också av att ge intressanta personporträtt, även av bipersonerna, och att visa upp originella miljöer."
Bo Lundin

"Paret Börjlind kan sin dramaturgi, formulerar sig dessutom snyggt och dräpande." /Torbjörn Westlin, Expressen
"Effektivt berättat av rutinerade paret Börjlind"

"Och ja, jag ser fram emot nästa bok i serien."
Annika Bengtsson

"Rapp romandebut av rutinerat manuspar" /SvD

"Olivia Rönning och Tom Stilton är definitivt ett deckarpar jag kommer att följa. De börjar bli många nu - inte mig emot."
Johanna Mo

"Betyg 5" /Marie Peterson, Icakuriren

"Bygga dramatik tror jag Börjlindarna kan göra i sömnen, så jag förväntar mig inget annat än gedigen spänning. 
Men det är inte därför deras roman höjer sig skyhögt över det mesta i genren. Det beror på språket, som är fränt och fräckt, och lika helgjutet i sin originalitet som hos Åsa Larsson.
Det har också med själva intrigen att göra, underbart rörlig, och personporträtten som, särskilt av dem som befinner sig i marginalen. Väldigt bra."
Marie Peterson

"Rejält spännande – och överraskande"

"”Springfloden” är en alldeles utomordentligt spännande roman, den är rikt befolkad av intressanta personer och den slutar med ett par rejäla överraskningar för läsaren. Sånt gillar jag högt och rent. Det finns nästan inget bättre än när jag kan utbrista ”Åh f-n!” när hela vidden av historien står klart för mig."
Anders Wennberg

 

"Stilsäkert och kompetent" /Mariestads-Tidningen

"Jag vet inte när jag senast läste en svensk debut i den här genren med ett så stilsäkert och kompetent grepp som Börjlinds kopplar direkt från start.

Personporträtten är läckra och trovärdiga, handlingen rör sig metodiskt över flera spännande plan och dialogerna känns fullt ut naturliga. Allt filmskrivande har väl inte precis varit någon nackdel vad gäller det där med dialogerna...

En förnyad kontakt med Stilton & Rönning vill jag inte vänta på alltför länge. Från den svenska deckarutgivningens aldrig sinande flod tror jag att det här blir svårslaget när 2012 ska summeras."
C. Lundh 

"Lovande början av Börjlinds" /Gunilla Wedding
"Deckardebut med allt på rätt plats"
"Mer ska jag inte avslöja om denna fartfyllda, spännande bok."
"Mycket spännande kriminalroman som spänner kring flera samhällskikt, från hemlösa, prostituerade och kränkta barn till näringslivstoppar och politiker. /Metro
"helt omöjlig att lägga ifrån sig"

"Det här är den första boken om Olivia och Tom och den lovar gott för framtida böcker. Den är oerhört spännande och här finns förutom misshandel och mord även cage fighting, barn i burar som slåss, vilket jag inte hört talas om tidigare. En titt på internet visar att fenomenet förekommer eller har förekommit, i alla fall utomlands.

Mordfallets upplösningen kommer som en överraskning."
Viola Kondracki

 

"Det här gillar jag! Mycket."

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.