Den kalla elden

"Det är bättre än någonsin, kärvare än någonsin, dunkelt och fruktansvärt ödesmättat."

"Så utvecklar sig ”Den kalla elden” trots allt till ytterligare en spänningsroman i den populära serie som på svenska inleddes med ”Glasbruket”. Det är bättre än någonsin, kärvare än någonsin, dunkelt och fruktansvärt ödesmättat.

Brottsorsaker, och förklaringar till människors beteende, har ju även tidigare visat sig finnas långt bakåt i tiden, i Arnaldur Indridasons böcker. Allt gammalt har inflytande också på dagens samhälle, på samma sätt som de isländska sagorna lever kvar i språket, litteraturen och medvetandet. Författaren tycks konstant gestalta detta. Samtidigt som han yxar ett grovhugget epitafium över den olyckliga Erlendur. Och Erlendurs osaliga broder.

Nej, inte ens polisromaner är lättvindiga om de är isländska."
Bodil Juggas

"en riktig nagelbitare" /Dagbladet Sundsvall

"Han får spänningen att stiga och det är en riktig nagelbitare. Samtidigt får man så mycket mer i form av miljöbilder och vältecknade personligheter."
Kjell-Ove Cederqvist

"Jag är alldeles tagen efter läsningen." /Arvika Nyheter

"Jag är en stor deckarentusiast men efter att ha läst den här boken, känns det ändå lite futtigt att bara kalla den en deckare, den är så mycket mer än så.
Jag skulle vilja beskriva den som en mycket gripande och stark roman om kärlek, skuld och minnen och med en fängslande jakt efter sanningen. Jag är alldeles tagen efter läsningen."
Ulrika Sortelius


 

"Oändligt vacker sorgesång"

"Oändligt vacker sorgesång där det inte går att döma någon längre, men där sanningen ändå innebär att man kanske till slut kan släppa taget. En av de fem översatta deckare som Svenska Deckarakademin nominerat till sitt årliga pris."
Bland Årets bästa deckare 2012 - Boktips från Lotta Olsson i DN

"Detta är nog årets bästa översatta deckare" /Jean Bolinder, Strömstads Tidning/Norra Bohuslän
"Veckans favoriter" /Metro

"Det är kargt, dystert och mer roman än deckare, men Indriðasonfans blir inte besvikna."

"Arnaldur Indridason är en skicklig författare som bygger upp ödesmättade stämningar." /Ölandsbladet

"Arnaldur Indridason är en skicklig författare som bygger upp ödesmättade stämningar. Denna gång agerar Erlendur egentligen inte som polis utan som nyfiken medmänniska, men hans kunskaper från polisjobbet kommer väl till pass när sanningen så sakteliga kommer fram."
Kenth Jönsson 

"en suggestiv och välskriven berättelse"

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.