Den sista dagen i december

"Mariette Glodecks fullkomligt geniala samtidsskildring av ett gäng vänner som kämpar med kvartslivskrisens övervintrade problem i ett decembergrått Stockholm"
"Ömsint belysande samtidsskildring" /Norra Skåne

"en ömsint och belysande samtidsskildring som visar hur svårt det är att veta vilken väg man ska välja i livet."
Sophie Lossing

"Mariette Glodeck sätter fingret på känslan av att leka vuxen." /Bella Stenberg
"Allt sitter som det ska" /Martina Lowden, DN
"Relationer runt 30 skildras med känslig hand"

"Glodecks fingertoppskänsla vid gestaltningen av de olika personerna är utmärkt, och balansen mellan dem som blir berättelsens centrum och de som hålls mer i utkanten fungerar. Den allvetande berättaren visar upp personerna för läsaren, samtidigt som de genom sina tankar om varandra visar upp både sig själva och de andra. Belysta från olika håll blir de levande på ett sätt som framstår som både vardagligt och fängslande, och jag drivs nästan förvånat framåt i texten av ett begär efter att veta hur det skall gå för alla inblandade. /.../

”Den sista dagen i december” är inte banbrytande litteratur, men den är skarpögd och trovärdig underhållning, i ordets bästa bemärkelse, om relationers möjligheter och omöjligheter på tröskeln till 30."
Paulina Helgeson

"en mångfacetterad grund som skapar samhörighet med karaktärerna"

"”Den sista dagen i december” är Mariette Glodecks skildring av ett Stockholmsgäng i förändring. Där valen är ödesdigra och vänskap är dyrbar. Trots att berättelsen har en stundtals glassig yta där Medelsvensson kanske inte alltid känner igen sig, så finns en mångfacetterad grund som skapar samhörighet med karaktärerna.

För oavsett om vardagen handlar om att odla star quality som Grammisvinnare eller att köra länsbuss så har de flesta varit där. Eller kommer dit. Där verkligheten stjälper gäng-gemenskapen och vänskapligt umgänge börjar kräva planerat engagemang för att leva vidare."
Karina Johansson

 

"Månadens bok" /Femina

"Glodeck skriver om kärlek, livsångest och längtan, och får gamla känslor att rumla runt i bröstkorgen. Vilken omtumlande tid det där var ... och så skönt att man inte är kvar."
Kenneth Gysing

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.