Dimma över Darjeeling

"Det här är en riktigt rolig bok som man blir glad av att läsa." /Arvika Nyheter

"Mikael Bergstrand kan sitt Indien efter att varit bosatt där i mer än tio år och den autentiska känslan genomsyrar texten. Huvudpersonen Göran Borg får bära alla våra dåliga egenskaper och det blir riktigt roligt!

Homofobi, avundsjuka och feghet är några personlighetsdrag som får sig en spark där bak. Det här är en riktigt rolig bok som man blir glad av att läsa."
Ulrika Sortelius

 

"Den är skriven med lätt hand och är definitivt underhållande." /Tidningen Vision
"Läs!" /Allas

"Det är underhållande och roligt, självrannsakande och klarsynt där fördomar avslöjas och vädras. Dessutom känner jag dofterna och ljuden av Indien genom texten. Läs!"
Ingar Haellquist

"Den är helt obetalbar"

"Det är en sådan underbar stämning i den här boken, det är ett flytande språk, man känner hur man bara liksom drivs med, det är levande, en målande beskrivning av både personer och landet. Och så den här humorn!"
Yvonne Eriksen

"Dråpligt, med mustiga miljöskildringar." /Vagabond
"Bergstrand dansar iväg i en stundtals rent bollywoodsk tappning ..." /Kristianstadsbladet

"De indiska markörerna är många och välplacerade och det märks att Mikael Bergstrand både kan och älskar sitt Indien. /.../

Bergstrand dansar iväg i en stundtals rent bollywoodsk tappning där den okuvliga humorn, fantasin och språkkänslan får åtminstone en läsare som mig, en i ålder, midjemått och känsloliv broder till Göran Borg, att skratta igenkännande åtskilliga gånger."
Per Erik Tell

"Mycket bra" /MåBra
"Bra feel good" /Sydsvenskan

"'Dimma över Darjeeling' skulle lätt kunna avfärdas som enbart underhållning. Men för mig pekar den mot en kliande sorg över att jag bär fler likheter med Borgs rädsla för det obekväma, än med Yogis okuvliga livshunger. Så hur mycket feel good den här berättelsen än vill omge sig med, är det också en berättelse om den ångest som uppstår av att skydda sig mot densamma.

Bra feel good, som "Dimma över Darjeeling" är, fortplantar sig inte bara som ett meningslöst leende till läsaren, utan också som en påminnelse om att ingen vardag är huggen i sten. Att det finns något större än vår egen ängslighet."
Bob Hansson 

 

"Mikael Bergstrand är en vägvisare i skrattets konst." /Jenny Lindh, M-magasin

"Humorpärlan Delhis vackraste händer handlade om frånskilde Göran, lönnfet fotbollsnörd med hårfäste på dekis vars tillvaro totalförändras av en Indienresa. I uppföljaren Dimma över Darjeeling, drar Göran till Indien på nytt. Mikael Bergstrand är en vägvisare i skrattets konst."
Jenny Lindh

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.