Snöstormen

"Bistert klimat, briljant fantasi, kristallklart uttryck." /Arbetarbladet

"Han är skarp. Det märks i "Snöstormen". Bistert klimat, briljant fantasi, kristallklart uttryck."
Bodil Juggas

"Hans prosa är klar och suggestiv." /Tidningen Vi

"Sorokin skriver ren skönlitteratur. Berättelser som man går helt in i, för att komma ut ur förändrad, med lite förhöjd verklighetsupplevelse. Hans prosa är klar och suggestiv. I Sverige har han en trogen och skicklig introduktör i Ben Hellman, som översatt flera tidigare verk och som gjort en klockren översättning av den nu aktuella romanen. Norstedts ska ha stort beröm för att de fortsätter att ge ut Sorokin på svenska."
Torbjörn Elensky

"Snöstormen är Sorokins hittills bästa roman; rolig, tankeväckande och gåtfull."
"Det är fenomenal litteratur" /Jonas Thente, DN

"Den ryska litteraturens främsta namn, Vladimir Sorokin, har haft roligt när han skrivit upptakten till sin roman ”Snöstormen”. /.../

På knappt 200 sidor lyckas Vladimir Sorokin skapa en modernt mångtydig men ändå klassiskt rysk roman."
Jonas Thente

"Det är en skicklig allegorisk skildring av de sociala relationerna i det ryska samhället."

"Sorokin använder medvetet absurda och surrealistiska motiv för sitt berättande. Det är inte enbart av konstnärliga skäl utan också ett sätt att undvika den ryska censuren. Hans böcker är skarp kritik mot Putins auktoritära styre. Genom att leka med historiska referenser och science fiction förkläs budskapet som hade varit svårare att uttrycka utan omskrivningar.

Även utvecklingen av berättelsen skiljer sig i Sorokins version och det är troligen medvetet. Sens moralen blir ganska annorlunda beroende på vem som klarar sig och vem som offras. Det är en skicklig allegorisk skildring av de sociala relationerna i det ryska samhället."
Henrik Elstad

 

"en ny lysande roman" Söderhamns-Kuriren

"Nu har han skrivit en ny lysande roman, Snöstormen, som visar ett Ryssland där framtiden är en groteskt uppförstorad parodi på det onda förflutna, det ryska eländet, och inte minst den ryska vintern."
Jan-Olov Nyström

 

"Här ryms möjlighet till underhållning och spänning såväl som samhällskritik och moralfrågor." /Landskrona-Posten

""Snöstormen" är tillräckligt mångbottnad och välskriven för att inrymma en uppsjö av läsningar. Här ryms möjlighet till underhållning och spänning såväl som samhällskritik och moralfrågor. Sorokin visar att suggestionen fortfarande är ett kraftfullt litterärt vapen i händerna på en skicklig författare, även om man i en liten litterär provins som Sverige kan få intrycket att det förment dokumentära skrivandet är vida överlägset."
Karl Johan Nilsson

 

"Den är välskriven, obehaglig och mycket rysk"

"”Snöstormen” är full av sådana trivsamt surrealistiska överraskningar; är det inte småhästar så är det våningshushöga hästar, jättar eller hologramradioapparater. Boken är lika delar dystopi, urban fantasy, folksaga och Dostojevskij. /.../

Den är välskriven, obehaglig och mycket rysk, och får mig att hoppas på ännu flera ryska titlar på den svenska marknaden. Landet som gav oss Tolstoj och Solzjenitsyn har ännu mycket att säga."


 

"Magiskt om Rysslands framtid"

"Just detta knep att invagga läsaren i förtrolig stämning av klassisk rysk roman och sedan med olika våldsamma, skräckel- och science fictioninslag rubba jämvikten och få oss att förundras och reflektera över framtiden för det Eviga Ryssland. Det är ett nytt grepp och det har fört honom till berömmelse i Väst och mycket blandade reaktioner i Ryssland. Vissa har t.o.m  talat om honom som nobelkandidat.

Det är en färgrik, omtumlande maskerad av tider, platser och roller han åstadkommer. För en svensk läsare behövs en viss påläsning om kulturmiljö och litterära förebilder. Man kan läsa Snöstormen som magisk thriller helt utan historiskt budskap men Sorokin har själv sagt att han egentligen alltid talar om Rysslands framtid."
Tomas Löthman

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.