Du försvinner

"Det är en stark berättelse om kärlek och neurobiologi, svår att lägga ifrån sig." /Forskning & Framsteg
"Jag tycker det här är en väldigt spännande bok och den ställer många viktiga frågor." /Ingalill Mosander, SVT Gokväll
"Jag sträckläste romanen och berättelsen skakar om." /Smålandsposten

"Jungersens språk är lättillgängligt, trots att det vimlar av medicinska termer. Jag sträckläste romanen och berättelsen skakar om. Hjärnans reaktioner är fortfarande ett vetenskapligt mysterium - även utan hjärnskada - och frågan som drabbar mest är: hur fria är vi egentligen?

Kan det bli mer spännande?"
Margareta Flygt

"En andlöst spännande berättelse som tar avstamp i neurovetenskapens senaste forskningsrön och ställer viktiga, utmanande frågor om vad de kan innebära för människan." /Ingalill Mosander, Aftonbladet
"Tala om bladvändare!" /Västerbottens-Kuriren

"På gott och ont är Du försvinner skriven på ett populärvetenskapligt bestseller-språk – detta är en roman som man helt försvinner i. Tala om bladvändare! /.../

Om livets stora dilemma – om hur långt vårt ansvar för oss själva och våra närmaste sträcker sig – handlar Du försvinner. Om nöd handlar den. Och om lust. I min spåkula läser jag att vi i bokcirklarna hösten 2014 ivrigt kommer att samtala om fMRI."
Lena Kjersén Edman

""'Du försvinner' är ett relationsdrama med en dragning åt det absurda, men också en idéroman." /Landskrona-Posten

"För trots allt handskas Jungersen med sitt stoff med lätt hand och intrigen är av bladvändarslag. Språket är enkelt och funktionellt, men Ninni Holmqvist som översättare står som garant för att där finns stuns. Verkligheten tycks ha skruvats till något varv - här och där tar händelseförloppet groteska svängar och humoristiska undertoner saknas inte."
Ann Lingebrandt

"Jens Liljestrand läser en skrämmande redogörelse för människolivets flyktighet."

"Det är en ovanlig roman, som rör sig från det till synes gråtrista och prosaiska - en roman om en hjärnskadad medelklassman i Köpenhamn, hur kul låter det? - till något mycket omvälvande och drabbande (lite som en tragisk variant på dramakomedin "Eternal sunshine of the spotless mind", där Kate Winslet och Jim Carrey försöker rädda sin kärlek undan en hjärnkirurgs suddgummi).

Ibland blir det för mycket redovisning av författarens neurologiska research, men det vägs upp av styrkan i kärnberättelsen. Slutkapitlet är en urscen, där maken och hustrun möts i ruinerna av sin förstörda kärlek och tvingas se den skoningslösa biologin i vitögat. Allt vi har är flyktigt. Vi är skröpliga varelser, i olika stadier av förruttnelse. Och vi försvinner."
Jens Liljestrand

"... det är nyanserat och hundra procent trovärdigt." /Tidningen Vi

"Romanens styrka är Jungersens skildring av Mia, hennes mardrömslika kamp och de frågor hon konfronteras med. Porträttet av henne behöver ingen dokumentär överrock, det är nyanserat och hundra procent trovärdigt."
Oline Stig

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.