Till T

"Brøgger ger tragedin en genialt komisk skepnad" /GP
"Själv kallar Suzanne Brøgger Till T för sin egentliga romandebut och ja, Till T är, utan överord, en ovanligt lyckad sådan." /Dala-Demokraten

"Till T är en inträngande roman om styrkan och svårigheten att leva i familj och att hålla den samman, om hur barn tvingas ta orimligt ansvar för självdestruktiva vuxna, om sargad kärlek och hur starka familjeband kan vara - på gott och ont.

Men det är också en roman skriven med svindlande språklig skönhet, som inte blivit sämre i poeten Urban Anderssons översättning.

Själv kallar Suzanne Brøgger Till T för sin egentliga romandebut och ja, Till T är, utan överord, en ovanligt lyckad sådan."
Lena S. Karlsson

"klokare och vidsyntare än någonsin" /Aftonbladet

"Med muntert frisinne, stilistisk fräschör och milt vuxet medlidande har hon närmat sig och gestaltat sitt tolvårsjag. Och lyckats fånga både barndomens villkor och förhistorien, de egna familjemyterna och det moderna 50-talet. /.../ Med sitt nätta format, knappt 200 sidor, rymmer romanen imponerande mycket: halsbrytande komplikationer, syskonsvartsjuka, mammasjuka, religiösa syner, sinnliga konkretitioner. /.../ Formen liknar jazzens improvisationer, som spretar ut och far iväg men kommer tillbaka och gör hjärtslitande musik av ångest och kaos."

Pia Bergström

"Det är en tät både sorglig och ibland halsbrytande rolig bok, "Till T"."
"Det är underbart känslosamt och konstnärligt utfört." /Femina

"Det är underbart känslosamt och konstnärligt utfört. Men berättelsen kräver sin läsare. Skönt, som motsats till allt det snuttifierade textgodset vi dagligen suger i oss."
Maria Marteleur 

 

"Hennes skarpa feministiska familjekritik fyller 41 i år, och fortsätter att ställa otrevliga frågor." /DN

"Jag läser först sagan om T för fort, lurad av det 50-talistiska dekorativa omslaget av Lotta Kühlhorn. Men Brøgger har lagt in små essäminiatyrer om familjen, "det behagliga koncentrationslägret", och det moderna välfärdssamhället i berättelsen som tvingar en att stanna upp. Det är utmanande och samtidigt så komprimerat att man borde ha en läsecirkel som stöd. Betty Friedan, Virginia Woolf och Simone de Beauvoir, bilder och bildning, sorglustighet som fastnar i halsen.

Hennes skarpa feministiska familjekritik fyller 41 i år, och fortsätter att ställa otrevliga frågor.

Och den kritiken har aldrig varit någon te-bjudning."
Ulrika Milles

 

"Porträttet av den moderna familjen är lysande." /HD

"Porträttet av den moderna familjen är lysande. "Det är nästan omöjligt för en modern familj att spela något tillsammans, eftersom de är alldeles för upptagna av det spel som heter 'familj' och måste använda all energi på att inte falla in i och ut ur varandras identiteter." Suzanne Brøgger skildrar knivskarpt individualismens problematik jämte familjens kollektiv, som blir svårt att sammanhålla som ett sådant när alla är fullständigt upptagna med att skapa sina egna självbilder. /.../

Den insiktsfulla skildringen, flörtandet med framtiden; vad som kommer att uppfinnas och dagens syn på vad som försiggick på 50-talet - tillsammans med Brøggers egna uttryckssätt och säkerhet som stilist gör det "Till T" till en briljant roman."
Linn Svalö


 

"Det är supersorgligt alltihop men Suzanne Brøgger verkar glad. Hon skriver med humor och lätt hand."
"En hjärtskärande berättelse, skriven med lätt hand och med ett förbluffande gott humör." /Ingalill Mosander, Aftonbladet

"En hjärtskärande berättelse, skriven med lätt hand och med ett förbluffande gott humör. Barn har inget val. Det gäller bara för dem att överleva. Suzanne Brøgger är lika orädd och kompromisslös som alltid."
Ingalill Mosander 

 

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.