Allt det där jag sa till dig var sant

"Likt en pirat skjuter Amanda Svensson själv från höften. Språket är vildsint, ivrigt och omedelbart."

"Likt en pirat skjuter Amanda Svensson själv från höften. Språket är vildsint, ivrigt och omedelbart. Känslan av lite slarvigt skrivande vägs upp av den intensitet som finns i språket. Läs den och tveka sen inte att ge ditt ekonomiska bidrag till Sveriges Kvinnojourer och till föreningen HOPP i Norrköping."
Jakob Carlander

"Smart om systerskap och sex" /DN

"'Allt det där jag sa till dig var sant' är rapp och rolig och smart och hemsk. Och handlar om kvinnans rätt till sin egen kropp, sin egen sexualitet, en viktig bok som man kan dela ut på gymnasiet."
Anna Hallberg

 

"Amanda Svensson har minst sagt övertygande bekräftat att hon tillhör de viktiga rösterna i samtidslitteraturen, en betydande författare." /Nordvästra Skånes Tidningar

"'Allt det där jag sa till dig var sant' är en roman på allvar, blodigt allvar. Amanda Svenssons förmår att skapa en form av psykologisk högspänning i berättandet. Det är svårt att värja sig. Den makabra destruktiviteten tvingar sig på, tränger igenom alla skyddsmekanismer. Det gör ont på djupet. Språket är stramt och smärtsamt förledande. Amanda Svensson har minst sagt övertygande bekräftat att hon tillhör de viktiga rösterna i samtidslitteraturen, en betydande författare."
Crister Enander

 

"Det är lekfullt, respektlöst och oemotståndligt medryckande ..." /BT

"Amanda Svenssons tredje bok, Allt det där jag sa till dig var sant, påminner om hennes tidigare: samma blås i språket, en snabbfotad prosa som klättrar vigt på skalorna, från kåseri till ren poesi, från finstämd moll till twittrande dur och tillbaka igen. Det är lekfullt, respektlöst och oemotståndligt medryckande, men efter ett femtiotal sidor mörknar tonen och blir mer skärande, leken förvandlas och tar strupgrepp på läsaren."
Ingrid Elam

 

"Man kan välja flera sätt att läsa Amanda Svenssons roman på, och det är ett annat sätt att säga att den är utomordentlig." /Jonas Thente, Expressen
"Läs själva."

"Men Svensson lyckas få semantik att brännas, i en fyndig prosa som vilken ungdom som helst kan förstå. Det tror jag är viktigt, att läsa innan man förlorar sig själv i den djupaste kärlekshistorien.

Nu är jag där igen, och säger vad som är viktigt. Läs själva."
Viktor Johansson

 

"'Allt det där jag sa till dig var sant' har en oförvägen historieberättare vid rodret. Lita på det." /Sydsvenskan

"Underfundigt och slagfärdigt visar Svensson hur vårt behov av fiktion både kan göra oss till fångar och öppna upp för hisnande möjligheter. Nog har hon fortfarande en viss förkärlek för melodramatiska lösningar, men här får hon det ändå att funka med en elegant dramaturgisk piruett till avslutning. Fabulerar bäst som fabulerar sist, kan man sammanfatta sensmoralen.

"Allt det där jag sa till dig var sant" har en oförvägen historieberättare vid rodret. Lita på det."
Petter Bjerregaard

 

 

 

" ... Amanda Svensson vet hur man skriver en roman."

"'Allt det där jag sa till dig var sant' är, titeln till trots, ett slag för fantasin mer än något annat. Ett utforskande av ett ”tänk om”, som om precis allt var görligt. Den frenesi med vilken Amanda Svensson vägrar sätta gränser för det möjliga är utmärkande för hennes författarskap såhär långt."
Therese Eriksson

"Amanda Svensson har skrivit en klassiker, en bok som räddar alla de kvinnor som inte fick luft, som inte fick leva sina liv."

"Amanda Svensson har skrivit en klassiker, en livräddande bok – jag lägger den över Sylvia Plaths och Victoria Benedictssons dagböcker, över Stina Aronsons Feberbok, och så vidare, och så vidare. Retroaktivt räddar Anne Bonny, och Amanda Svenssons roman, också dem. Alla de kvinnor som inte fick luft, inte fick leva sina liv. Piratflickorna leder dem framåt, säger: Så här gör vi. Även om vi bryts ned och tappar bort oss själva – eller särskilt då, är det precis så här vi måste göra."
Anna Jörgensdotter

"Det är en modig och våldsam undersökning av vår kulturs förhållande till det romantiska manliga geniet"

"Det är en otäck bok, för den är så försåtlig. Amanda Svensson är skicklig på att skildra romantiska vilda nätter och känslan av att inga regler gäller, och så plötsligt inser man att det rinner blod ur texten. Det coola destruktiva livet var inte sexiga droger och bohemliv – det var misshandel.

Det är en modig och våldsam undersökning av vår kulturs förhållande till det romantiska manliga geniet: han som får bete sig hursomhelst för att han kan skriva eller filma."
Ulrika Milles

 

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.