Guantánamo - En dagbok

"En av vår tids ovanligaste och kanske viktigaste böcker." /Borås Tidning

"Slahi är påtagligt trovärdig i sitt berättande, saklig och minutiös i sitt sätt att återge även de värsta grymheter han utsatts för. Dessutom är hans beskrivningar fulla av en varm och djup uppriktighet, som inte bara är fascinerande i sig, men som också gör detta till en av vår tids ovanligaste och kanske viktigaste böcker."
Fedja Borcak

"En 5:a" /Magnus Utvik

"Jag tycker verkligen den är otroligt fängslande. Just för den här speciella tonen, viljan att förstå fångvaktare, andra fångar och hur hela det här komplexa systemet fungerar. Också att han vågar skriva saker som är väldigt svåra att skriva ut, t ex den sexuella förnedringen han tvingas utstå från de kvinnliga fångvaktarna."

"Unikt och skakande vittnesmål från Guantánamo"

"I dag utkommer ett unikt vittnesmål på svenska: ”Guantánamo – en dagbok”. Det är första gången som en fånge själv skriver om sina upplevelser därifrån. Han heter Mohamedou Ould Slahi och sitter inspärrad i det ökända fängelset på Kuba sedan 14 år.

Och så fortsätter det, dag efter dag, år efter år. ”En bild av helvetet, bortom Orwell, bortom Kafka”, skriver just John le Carré i en blurb.

Guantánamo diskuteras i Aktuellt, advokat Nancy Hollander intervjuas.
"Guantanamo-fånge vittnar"

"I nästan 13 år har Mohamedou Ould Slahi suttit i fånglägret Guantanamo på Kuba. Utan rättegång, och utan att få veta varför. En domare har beslutat att han ska släppas men den amerikanska staten har överklagat. Från sin cell har Slahi skrivit en bok om åren på Guantanamo, en bok kantad av berättelser om grymma förhör, tortyr, sorg och saknad. Vår reporter Fernando Arias har läst boken och träffat Mohamedou Ould Slahis försvarsadvokater i Stockholm. En av dem, Nancy Hollander, berättar om när Slahi tillfångatogs i sitt hemland Mauretanien 2001."

"Varför ger ni ut Guantánamo-dagboken på svenska?" Stefan Skog i LitteraturMagazinet Fredagsenkäten
"Guantanamofånge skriver med humor och försoning"

"Livet i Guantanamo med tortyr och hot, men också mänsklig värme, skildras i en unik dagbok skriven inifrån fängelset. Författaren, fånge 760, är fortfarande inlåst och amerikanska censurens kraftiga ingrepp syns på sidorna."
Pia Gripenberg

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.