Den andra kvinnan

"'Den andra kvinnan' är en litterär skönhetsupplevelse att stanna kvar hos, och sedan längta tillbaka till." /Kristina Lindquist, UNT
"Det är rasande skickligt gjort." Tidningen Vi

"Idéerna blir aldrig överordnade det mest centrala: romanen i sig. Det är rasande skickligt gjort."
Therese Eriksson

"Bohman briljerar igen"

"Therese Bohman är en av de bästa författarna jag läst. Hennes språk löper så självklart och vackert över sidorna. Det är lättläst samtidigt som det är förgyllt. /.../

Jag tror på den här karaktären. Jag tror på hela hennes värld, i trista trånga Norrköping, som lever med storstadskomplex och växande studentinvandring. /.../

Nu är det lite sorgligt att jag läst ut den. Jag längtar redan till hennes nästa. Vad Bohman än skriver om är jag övertygad om att det kommer att bli fantastiskt.
Lina Arvidsson

"Vad som håller samman denna idé- och kärleksroman är Therese Bohmans flödande och vackra språkbehandling, och den konsekvens med vilken tematiken flödar genom både liv och tanke. Hela vägen helt på tvärs med sin samtid."
"Stämningsfullt otrohetsdrama"

"Inget ont om Rydberg, tvärtom, men jag älskar hur jag kan sjunka ner i miljöerna som Therese Bohman målar: höstens dimma, fukten, lövens färgexplosion och skymningarna över staden. Mot slutet vrider hon till intrigen för hårt, men flera gånger under läsningen kan jag framför mig se Arvid och Lydia från ”Den allvarsamma leken” stå tillsammans i fönstret och nicka gillande."
Kristian Ekenberg

"Den andra kvinnan är en kraftfull, omskakande, oavbrutet oroväckande roman som lyfter fram brännande frågeställningar om livets innehåll, som vidrör och reser frågor om de bärande och avgörande betydelser som de flesta vill finna i sina liv."
"Therese Bohman följer upp Den drunknade med en skarp berättelse om drömmar, klass och längtan efter något annat."

"Framför allt doftar Bohmans språk, skickligt sätter hon stämningen i diskrummet genom att beskriva lukterna av mat, fett och fukt. Dofter som jaget i berättelsen snart förknippar med erotik och lust."
Cecilia Ekebjär

"Befriande om klass, kön och makt."
"Sårbar elitism - självklar och övertygande"

"Therese Bohmans tankar kring klass och kvinnlighet kommer med största sannolikhet att både provocera och väcka medhåll.

Oavsett hur man ställer sig till dem så är "Den andra kvinnan" en både välskriven och välberättad roman. Huvudpersonens kombination av stundvis tröttsam elitism och bottenlös sårbarhet blir, genom Bohmans penna, både självklar och övertygande."
Paulina Helgeson

"Den andra kvinnan kan läsas som en spännande kärleksroman men i botten finns en originell och djupgående diskussion om den allvarsamma lekens villkor och förutsättningar i ett samhälle som känns helt aktuellt och närvarande." /Borås Tidning
" Jag märker när jag har lagt ifrån mig boken att den har slagit rot i mig."

"Berättelsen förmedlas med en klarhet, en tydlighet. Jag märker när jag har lagt ifrån mig boken att den har slagit rot i mig. Den är både enkel och effektiv. /.../

Men framför allt är Therese Bohmans andra kvinna en bekantskap som är väl värd att göra."
Charlotte Wiberg

"Per Svensson imponeras av en naturalistisk och ovanligt skicklig kärleksroman."

"Therese Bohman gör ett par mycket intressanta saker i sin roman. Hon lyckas på en och samma gång exploatera ett traditionellt litterärt könsrollsmönster - ung kvinna och äldre man - och vända ut och in på det. /.../

Kan man då lita på romanen och dess berättare? Så klart inte.

Det är ett mått på Therese Bohmans skicklighet att hon ändå förmår läsaren att göra det, samtidigt som tvingar en att inse att det bara krävs små perspektivförskjutningar för att göra detta till en helt annan historia."
Per Svensson

"Generationsroman. Therese Bohman skriver underhållande maktanalys" /DN

"Det hon främst vill få ur sig är maktanalysen, beskrivningen av sin generations hycklande normkritiker, och det lyckas hon enastående väl med. Det är på pricken.

Utan att tveka det minsta skulle jag säga att "Den andra kvinnan" är en dräpande, initierad, spännande och samtidigt mycket rolig generationsroman."
Jonas Thente

"... lockande, rytmiskt och polyfont" /Aftonbladet

"Den andra kvinnan övertygar med sin form och sitt språk. Läsaren får uppleva, röra vid en personlig, unik verklighet som inte kräver att man genast ska avge en färdig åsikt.

 

En läsupplevelse är inlåst i romanens rum. Tankarna som väcks ska ingenstans. De stannar tills de klingar av. Ibland slår de rot och växer ihop med dina egna."

 

Inga-Lina Lindqvist

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.