Stöld av babian

"Jag blev så positivt överraskad av den här!" /Aftonbladet

"Det är uppfriskande med en så smart och självsäker kvinna i huvudrollen, och författaren lyckas göra intressanta porträtt av alla sina karaktärer.

Hon har varit polis i fjorton år, och det ger extra trovärdighet åt historien."
Cecilia Gustavsson

"Köp boken! Läs den! Och njut."

"Det är ett genombrott som bara kan jämföras med Jens Lapidus Snabba cash ... Efter Leif GW Persson har jag aldrig stött på en så gedigen bild av polisarbete. Och det mest väsentliga. Spänningsfaktorn. Den är på gränsen till jobbig. Jag sumpar möten, jag sumpar att duscha, jag läser boken under tiden som jag äter min lunch."
Stig Larsson

"En konsekvent prosa från den hårdare skolan och handlingen förs framåt i ett högt tempo." /Smålandsposten
"Hoppas att det blir en förutsättning, Anna Karolina är ett lovande namn med en ovanligt mogen debut." UNT
"Well done!"

"Anna Karolina har åstadkommit en ovanligt välskriven debut som både knyter an till den svenska deckartraditionen och innehåller element som känns nya. /.../

På ett smart sätt lyckas hon dessutom både ge läsaren avslut och lämna tillräckligt många trådar oavslutade för att man ska se fram emot en uppföljare. Well done!"

En av årets mest läsvärda svenska debuter

"Anna Karolina är en skicklig spänningsskapare, hon kombinerar på ett intressant sätt kunskap om polisvardagen med action och hennes karaktärer är dessutom tilltalande mångsida. Sammantaget gör det här Stöld av babian till en av årets mest läsvärda svenska debuter."

Mer hårdkokt Stockholmsmiljö än vad Lapidus själv åstadkommit på den här sidan "Snabba cash" /Mariestadstidningen

"Det är nästan så att man vägrar tro att detta är  Anna Karolinas första bok. Hon har lyckats med att pricka det mesta rätt; dialogerna, miljöerna, personbeskrivningarna och - inte minst - thrillertempot gör "Stöld av babian" till en av årets mest spännande svenska debuter i genren."   
Mariestadstidningen

"mmmm" /mama

"Kvinnohat, machokultur, droger och våld. Författaren Anna Karolina, själv polis (och småbarnsmamma) snålar inte med krutet i sin debutbok."

"Hårdare än de flesta"

"Men Anna Karolina vet hur man bollar med det som vi sett alltför mycket av. Elegant för hon in Amanda, som precis blivit polis, och som inte tar emot översitteri och som tillika nästlar sig in i den brottsliga världen. När de andra fladdrar förbi, så dröjer hon sig kvar, allt medan vi rör oss i Stockholm och på Sri Lanka och dagar blir nätter. Bakgrunderna tar sig långsamt in i det nutida, det går inte att smyga längre, vi hamnar i kärleksaffärer och svartsjuka och översitteri och maffiabrottslighet och skottlossning."
Stig Hansén

"... skriver initierat om spelet mellan polisen och kriminella i den undre drogöversvämmade världen i storstaden." /Metro

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.