Klingsor

"Klingsor är en underbar och rörande liten roman, med Torgny Lindgrens omisskännliga, självlysande språk." Tidningen Vi
"Klingsor – Torgny Lindgren på allra bästa berättarhumör"

"Klingsor är en ohämmat fantasifull och humoristisk skröna om och kanske närmast en fabel om konstnärsskapets betingelser, drömmar och förhoppningar vid sidan av och i samspel med livets hårda realiteter. Det är en Torgny Lindgren på allra bästa berättarhumör."
LO Rindberg

"Det är en njutning att läsa." /Smålands-Tidningen

"Romanen bjuder på klassiska Torgny Lindgreningredienser. Formuleringsglädjen, den typiska stillsamma humorn som liksom blinkar med ena ögat åt läsaren, de oväntade vändningarna, ja, till och med pölsan är med. Det är en njutning att läsa.  /.../

Hos Torgny Lindgren blir det i stället en gripande hyllning till det mediokra; Klingsor framstår som alldeles märkvärdig. Det krävs en stor konstnär till det."
Rikard Flyckt

"Roman som kommer att leva länge"

"Det är lätt att ha roligt i Lindgrens sällskap, men texten öppnar sig också inåt i symbolik som djupnar."

/.../ Även om den här romanen ger känslan av att vara ett bokslut, fortsätter jag hoppas på fler böcker från den Lindgrenska pennan med dess finurliga och geniala förmåga att dansa över papperet."
Fredrik Borneskans


 

"Humorn är omistlig och omisskännlig hos Lindgren."
"Det är det renslipat fräscha som kommer sig av ett liv i språkets tjänst."

"Flera gånger när jag läser ”Klingsor” får jag för mig att det är en roman skriven av en mycket yngre och oetablerad människa, en debutant rentav. Det är det renslipat fräscha som kommer sig av ett liv i språkets tjänst. /.../

I ”Klingsor” renodlas teman som den trogna Torgny Lindgren-läsaren väl känner igen. Det är en humoristisk roman, så som alla Lindgrens romaner är det eftersom människan ofta är ett skämt och livet något häpnadsväckande när allt kommer omkring."
Jonas Thente

"Märkvärdig njutning från början till slut"

"Full av humor och stort allvar är nya romanen ett verk av en Torgny Lindgren i toppform."

 

"Grandiost om medelmåttan"

"Mer än så, mer än att bara glänta på dörren till denna vidunderliga berättelse vill jag inte göra här. Vad som händer Klingsor och hans heliga dricksglas i den portabla relikgömman blir en hemlighet som jag hoppas få dela med många många andra läsare. Klingsor är ”medelmåttig och grandios”. Romanen om honom är bara grandios."
Magnus Ringgren

"En absolut 5:a" /Yukiko Duke, SVT Gomorron Sverige

"Klingsor är ju en sån där spänstig och humoristisk berättelse som Torgny skriver när han är på allra, allra, allra bästa humör" [...] "en alldeles ljuvlig liten roman om skapandets villkor" [...] "en väldigt, väldigt underhållande och rolig bok"
Yukiko Duke

"Detta är en roman att läsa och att läsa igen."
"Det är i stora stycken en njutning att läsa Torgny Lindgren." /Piteå-Tidningen

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.