Den första lögnen

"Debuten som är rena fullträffen" Norrländska Socialdemokraten

"En deckare utan polisarbete, ett gastkramande drama, en psykologisk thriller. Sara Larssons debutroman kan beskrivas på flera sätt och att läsa den är både olustigt och underhållande."
Solveig Nordmark

"Debuten som är rena fullträffen" Norrländska Socialdemokraten

"En deckare utan polisarbete, ett gastkramande drama, en psykologisk thriller. Sara Larssons debutroman kan beskrivas på flera sätt och att läsa den är både olustigt och underhållande."
Solveig Nordmark

"... en rasande spännande debutroman som driver sina läsare obönhörligt framför sig." /Ingalill Mosander, Aftonbladet
"Den första lögnen är oavbrutet fängslande med sin väl genomförda hämndintrig ..."

"Den första lögnen är oavbrutet fängslande med sin väl genomförda hämndintrig, jag hoppas att Sara Larsson kan hålla den här nivån också framöver. God spänningslitteratur med social relevans kommer alltid att vara angelägen och viktig."

"Sara Larssons nya bok är en otäck bladvändare"

"Trots att den är vidrig så vill jag att den aldrig ska ta slut. /.../ Så jag kan bara rekommendera alla att läsa ”Den första lögnen”. Men den som har högt blodtryck bör ha medicinen inom räckhåll."
Britta Staake

"Detta är verklighetsflykt med hjärna, och rymmer massor av dramatik." /Cecilia Gustavsson, Aftonbladet
"Läs Sara Larsson i vår. Det är väl spenderad tid."
"Sara Larssons debutroman är så skickligt berättad att den faktiskt är underhållande ..." /Lotta Olsson, DN

"Sara Larssons debutroman är så skickligt berättad att den faktiskt är underhållande, trots att den är så obehagligt realistisk. Hon beskriver noggrant, utan att spara på detaljerna, men låter aldrig känslorna ta överhanden. Tvärtom låter hon alla de tre förövarna få sin egen berättelse, sitt eget försvar. /.../

Sara Larsson blandar elegant bort korten om vem som är hämnaren, så att man in i det sista tvekar. Det är ju så många som skulle ha anledning.

Och när man inser det, då sätter man i halsen."
Lotta Olsson

"Skoningslös debutroman"

"Sara Larsson spinner ihop sin historia som en thriller där spänningen inte ligger i vilka gärningsmännen är utan vilka de blivit. Hon får till en filmiskt tät roman där patriarkala normer synliggörs också i bakgrundens krisande relationer och ojämställda parförhållanden /.../ Larsson har en uppenbar begåvning för den skoningslöst samhällsspeglande deckaren. /.../ Darra månde många av Sveriges rutinsäljande kriminalförfattare."
Bodil Juggas

"En sida läst, och jag är fast." /Blekinge Läns Tidning

"En sida läst, och jag är fast. Det är för tidigt på året att prata om årets bästa deckare men Sara Larssons bok borde kunna vara med och aspirera på titeln."
Annelie Henrysson

"Läs den!" /Nya Kristinehamns-Posten

"Den första lögnen innehåller inte mycket våld och väldigt få poliser. I stället ligger spänningen på ett psykologiskt plan. Vem är det som jagar de tre männen och vad är syftet? Samtidigt tar boken upp ett allvarligt samhällsproblem. Läs den!"
Magnus Carlsson

"Det är en författare man gärna fortsätter att läsa" /Yukiko Duke, Gomorron Sverige

"Jag tycker att hon skriver bra /.../ det är en ambitiös spänningsroman /.../ en 3:a"
Yukiko Duke, SVT Gomorron Sverige

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.