Jag duger inte åt lycka

"Debutroman med klass" /Icakuriren

"Fohlin vänder ut och in på hjärtat och texterna är såväl abstrakta som glasklara. Framför allt är de så originella och vackra att jag redan nu längtar efter hennes nästkommande böcker. Ja, i plural."

"Debut som är full av sig själv på ett glädjande sätt" /Skånska Dagbladet
"Otroligt begåvad prosadikt som växer"

"Det här är inte en roman utan det här är ett försök till en lång prosadikt om kärlek till kvinnor och det är otroligt begåvat.

Jag är tacksam över att förlagen i kris fortsätter att ge ut sådan här litteratur som behöver tid att få växa och bli något riktigt stort."
Linda Skugge

"”Jag duger inte åt lycka” är en debut som lovar gott inför fortsättningen." /Sydsvenskan

"Fohlin varierar långa, bisatssprängda meningar med korthuggna. I sina bästa stunder påminner hon en del om franska Nina Bouraoui, som också ägnar sig åt ämnen som ensamhet och åtrå i sina böcker."
Filip Yifter-Svensson

"Språkkänslan bär löfte om en bra andrabok"
"Skarpt om ensamhet" /Borås Tidning

"Jag tycker mycket om Märta Fohlins tonalitet. Den är abstrakt och extremt konkret samtidigt, som att höra någon som blir pigg av att röka weed beskriva världen, och sin tillvaro, och allt annat också, i flera timmar. Det är nästan mer en lång, vacker och smutsig dikt än en roman. Ett skarpt öga för mellanmänskliga relationer och hierarkier, en underbar mikroskopisk medvetenhet kring känslor, situationer och vad de förväntar sig och kräver av oss. Skärpan extra stickig eftersom berättarrösten är så solo. Hon är ensam, mitt bland människor, och det är självvalt. Av nödvändighet."
Rebecka Åhlund

"Vibrerande debut" /DN

"Märta Fohlin har verkligen en förmåga att få sina ord och tankar att fästa av egen kraft. Det är ett originellt romangrepp hon tar, men det fungerar tack vare precisionen. Även om det kan se självhögtidligt ut när hon berättar har hon min fulla uppmärksamhet boken igenom och jag är uppriktigt nyfiken på hennes tankar och hur hon formulerar sina specifika erfarenheter av värme, kyla, åtrå, kontaktlöshet och högmod.

Jaget iakttar sig själv med yttersta noggrannhet och språklig perfektionism. /.../

 

Det finns inget författarnamn eller någon boktitel nämnd, i linje med själva konceptet för Fohlins roman. Men Edith Södergran tänker jag på när jag läser vissa rader, intensiteten i hennes diktning om sitt höga, brinnande jag. /.../"Jag duger inte åt lycka" är nyskapande och på sitt egenartade sätt, upplyftande."
Maria Schottenius

"Förbluffande klarsynt av Märta Fohlin"

"De första sidorna är förbluffande klarsynta. Hur är det möjligt, tänker jag, för en tjugotvå-åring att ha den här tydliga kompassen, den här koncisa uppriktigheten som alstrar estetisk njutning?"
Viktoria Jäderling

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.