Kruka

"Intressant, svindlande och bitvis skakande läsning." Ingalill Mosander, Aftonbladet
"Men faktum är att Kruka blir ett mästerverk just i kraft av sina avgränsningar." /Skånska Dagbladet
"Hon skriver själv elegant, skarpt, välformulerat."

"Louise Zeuthen (född 1970) är verkligen rätt person för uppgiften. Hon skriver själv elegant, skarpt, välformulerat. Och hon turnerar intelligent alla de förbehåll läsarna kan ha mot en biografi av detta slag. Hon berättar om hur hon själv hade läst författarens böcker, inte som ett recept på självförverkligande som man gjorde i moderns generation, utan som en mördande kritik av frigörelseprojektet. Och det är onekligen skönt och svalkande att läsa en Brøgger-biografi skriven med den utgångspunkten.

När Zeuthen dyker ner i kassarna till sitt material, som inte kan ha varit helt lätt att få styr på, använder hon sig av en teknik som är intuitiv och följsam."
Maria Schottenius

"Spännande som en bättre roman. Skakande som en närgången dokumentär."

"Kruka. En biografi om Suzanne Brøgger är en hisnande läsning. Spännande som en bättre roman. Skakande som en närgången dokumentär."
Lisbeth Larsson

"Resultatet: riktigt spännande."

"... men tack och lov har Zeuthen inte använt personen Brøgger som tillförlitlig källa. Istället har hon tagit del av ett unikt arkivmaterial bestående av en ofantlig mängd dagböcker och brev, skrivna till och från Suzanne Brøgger, och sedan låtit materialet spegla sig i Brøggers tidiga böcker – och vice versa. Resultatet: riktigt spännande."
Marie Pettersson

"Lyhörd biografi om myten, motsägelsen och människan Suzanne Brøgger"

"Louise Zeuthen har helt enkelt til­låtit sig att behålla den respekt och fascination för Suzanne Brøgger som hon förtjänar."
Malin Krutmeijer

"Hyperintressant och feministiskt om Suzanne Brögger"

"Louise Zeuthen har skrivit den här boken på uppdrag av Brögger och hon har fått tillgång till alla Bröggers papper, brev och bilder, men hon har samtidigt skrivit en bok, som för att vara en biografi är både egensinnig och okonventionell. /.../

Det är intelligent och välskrivet. Och det är även konsekvent. /.../

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.