Bli som folk

"Det är fruktansvärt bra! Hon läser sina noveller själv och jag tänker medan jag lyssnar att det måste vara en av de bästa författarinläsningar jag någonsin läslyssnat."
"Stina? Oh, Stina. Hon har en perfekt läsröst, perfekt rytm och hon ÄGER ju detta. Språket! Jag njööööööt!"

(inte så) Anonyma Biblioholister tipsar om Stina Stoors inläsning av Bli som folk.

"Språkfest" /Femina

"I en intervju med Folkbladet säger Stina Stoor: "Det jag skriver måste vara bra. Det får inte vara slöseri med tid. Jag får inte hålla på med trams."
Ingen risk, svarar vi. Läs hennes debut, novellsamlingen Bli som folk (Norstedts). Gör det nu på en gång."

"'Bli som folk' är en språklig sensation, full av djärv ordlek."
"Saklig magi i suverän natur" /Marie Peterson, Icakuriren
"Stina Stoor är briljant i sitt balanserande mellan att ge och hålla igen information." /Hufvudstadsbladet

"Det är inte bara Stina Stoors språk som för tankarna till Sara Lidman, det gör även hennes inträngande sätt att se på människorna hon skildrar. /.../ Läs för all del Stina Stoor på väg till jobbet, men bara om du är beredd att glömma tid och rum, missa hållplatsen och ha tankarna kvar i hennes noveller resten av dagen."
Anna-Lina Brunell

"Nu stiger hon fram som en stor talang i poetisk realism, språkliga nybildningar och en dialektal melodi som är hennes egen." /Länstidningen Östersund
"Så det är en stillsamt vacker debut som doftar av pors och skvattram, uthållighet och ursinnigt spott i nävarna." /Jonas Thente
"Fin bokdebut av Stoor" /GP
"Stina Stoor är det här årets märkvärdigaste och vackraste debut." /Expressen
"Stoorartad debut"

"Sammantaget är ändå Stoors debut en ovanligt stark läsupplevelse. Och det kanske låter högtidligt, men jag skulle vilja påstå att en betydande svensk berättare är född."
Oline Stig

"Jag vill ha mer av Stina Stoors penna."

"Stoor berättar med självklar auktoritet, på ett starkt dialektalt präglat språk som sjunger och målar sig fram i texten. Hennes omsorg om detaljer liksom ömheten inför personerna lyser fram ur berättelserna och gör att samlingen blir en övertygande helhet, där ingen av texterna hamnar i skuggan eller känns det minsta som utfyllnad. Jag vill ha mer av Stina Stoors penna."
Paulina Helgeson

"Jag skulle bli besviken men framför allt förvånad om denna dundrande bokdebut inte resulterar i åtminstone en Augustnominering." /Västerbottens-Kuriren

"Detta grepp återfinns genomgående i novellerna; vemod, sorg och svärta balanseras med generös humor och en säregen stram svulstighet. Det är fängslande och fascinerande.
Stoors storhet har tidigare intygats av priser till enskilda noveller. Jag skulle bli besviken men framför allt förvånad om denna dundrande bokdebut inte resulterar i åtminstone en Augustnominering."
Sara Meidell

"...bländas av hennes utvecklade konst att bära fram en berättelse." /Norrbottens-Kuriren

"Stina Stoor debuterar med en vig och ordslig prosa, fullt utvecklad i konsten att bära fram en berättelse. Ibland tar det magiska hand om utlägget, stämningen blir sagolik, drömd, hon har då stor kraft. Lägg hennes namn på minnet, hon lär återkomma med sitt språk."
Jan-Olov Nyström

"Novellerna är av absolut toppklass." /Värmlands Folkblad

"Stina Stoor arbetar med små medel. Hennes stil är kärv, korthuggen, sinnlig och filmiskt visuell. Det är så fysiskt påtagligt att man kan ta i och lukta på det hon beskriver. /.../

Sluten är öppna. Vad som händer efter sista punkten är fortfarande oavgjort. Det kan gå hur som helst. Och det är storartad läsning."
Anders Hjertén

"Förmodligen har vi sett en ny litterär stjärna födas. Lägg namnet Stina Stoor på minnet." /Dala-Demokraten
"Stoorverk på dialekt"

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.