Effekten av Susan

"...en kul roman som bågnar av märkliga munkar, balla ballongsfärder och mystiska mord" /UNT
"Som ett manus till en ny storfilm i serien Mission Impossible"

"Och det blir ett uppskruvat äventyr, som i Fem-böckerna, eller varför inte: som ett manus till en ny storfilm i serien Mission Impossible

Med den här familjen har Peter Høeg skapat superhjältar i klass med Millennieböckernas Lisbeth Salander; det finns inte en korridor eller ett källarvalv i allra högsta maktens byggnader som familjen inte vågar sig in i."
Mia Gerdin

"God och lätt subversiv underhållning alltså, och ett tämligen suveränt berättande." /GP

"Så jag läser Effekten av Susan mest som en regelrätt äventyrsroman av äldre men vital typ.

Och som en mycket rolig bok. Hoeg segar inte ut på transportsträckor för att få mer stoppning bland sidorna, hans språk är tvärtom koncentrerat, genomarbetat till den grad att det tvärtom verkar mycket direkt, rakt på sak, med Susans ständigt sarkastiska tonfall som grund, plus dess nyanser och fraseringar, allt förträffligt återgivet av översättaren Ninni Holmqvist. Och Susan är en fascinerande gestalt i sig, mer en saklig lilla My än en störig Pippi Långstrump, om än oberäknelig. /.../

God och lätt subversiv underhållning alltså, och ett tämligen suveränt berättande. En skröna berättad kring lägerelden medan höstvinden blåser."
Carl Erland Andersson

"Peter Hoeg i toppform" /M-Magasin

"Infallen haglar, Peter Hoeg vispar ihop äventyr, deckare, kärlek och science fiction till en smet som rimligen borde bli kaotisk, men i stället – funkar den! Faktum är att läslusten jäser av hans maxade civilisationskritik. Nyckeln? Vråltajt intrig."

"Peter Høeg bjuder på bildad underhållning" /DN
"Men redan femton sidor in i Høegs nya bok, den politiska thrillern och familjedramat ”Effekten av Susan” är jag totalt uppslukad."
"Vansinnigt underhållande civilisationskritik"

"Liksom Smilla är ”Effekten av Susan” en andlöst spännande bladvändare med ett mycket allvarligt ärende." /.../

Hans vision är otidsenlig, och med en dåres envishet fortsätter han sina försök att med en arsenal av osannolika intrigmönster och andra främmandegörande tekniker teckna en helhetsbild av samhället som gör det både mera begripligt och mera komplext. Det är tankeväckande – och vansinnigt underhållande."
Magnus Persson

"'Effekten av Susan' är helt enkelt en totalroman, ett läsäventyr på nivå med den internationella storsuccén Fröken Smillas känsla för snö ... " /Expressen

"Effekten av Susan är helt enkelt en totalroman, ett läsäventyr på nivå med den internationella storsuccén Fröken Smillas känsla för snö ... Visst finns det referenspunkter. Man kan jämföra med Margaret Atwoods (eller varför inte Nina Björks) samhällskritik, med Stieg Larssons kombination av moralism och spänning, Dan Browns populärvetenskapliga eskapism. Men ytterst spelar Høeg i denna fulländade comeback i en egen liga, just i sitt mod att närma sig det allvarligaste, det mest smärtsamma och kusliga, med en avväpnande lekfullhet."
Jens Liljestrand

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.