Vatten, gåshud

"Snabbfotad, rolig, alltid infallsrik" /Norrbottens-Kuriren
"... en underbart avsiktslös essäistik"
"En kärleksförklaring till romankonsten"

"Fioretos stil är nästan spjuveraktigt vältajmad. Med drastiskt valda adjektiv, vitsigt invirade referenser, små kullerbyttor i språket som när de är som snyggast rullar synkront med de förda resonemangen.

I nya boken når Fioretos ett läge där språkarbetet känns överensstämmande med den romanpoetik han resonerar kring: inklusiv men exakt, full av snygga ­effekter och med en övertygande tilltro till fiktionens kraft."
Kristofer Folkhammar

"Det var länge sedan jag kände att jag ville stanna kvar i en bok men med Aris Fioretos är det verkligen så. ”Vatten, gåshud” kunde ha varit dubbelt så lång."
"Aris Fioretos är en konstnär som uttrycker sig vetenskapligt, eller en forskare som uttrycker sig konstnärligt. Dessa rollbyten kan vara förvirrande - men också belysande och mycket underhållande."
"Böcker som ”Vatten, gåshud” kommer det inte ut många av."

"Läsaren är ifred men inte ensam, avskild men ändå förbunden med andra öden, skriver Fioretos. "Läsningen är ett löfte om en existens löst från egots fjättrar." Bättre kan det knappast sägas. Böcker som "Vatten, gåshud" kommer det inte ut många av."
Kristoffer Leandoer

"Mer välkommen in i en text har jag sällan känt mig." /Kristianstadsbladet

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.