De kommer att drunkna i sina mödrars tårar

"Storslagen, poetisk mardröm"

[...] "Anyurus roman är ett storslaget och märkligt vackert försök att förstå hur det blev så fel; i vår tid, i Sverige och i världen. Det är hans bästa roman hittills, en bok som förtjänar all uppmärksamhet den utan tvekan kommer att få." Annina Rabe

"Årets läsupplevelse redan." Parisa Amiri
"En överväldigande berättelse om vår tid"
Det är Walter Benjamin möter Paul Virilio som möter Donna Haraway, det är stunsiga medvetandeströmmar på förortsslang mixat med rejäla, lustfyllda doser av Harry Martinsons rymdepos Aniara. Det är en författare som fanimej lyckas överträffa sig själv.
"Allt flätas samman till ett både drabbande och intelligent utforskande av vilka vägar människan är kapabel att ta. De som leder rakt in i ondskan, vare sig den är fascistisk eller islamistisk."
"Han sjunde bok är en hisnande läsupplevelse [...] hans röst är sedan tidigare samhällskritisk, sökande och poetisk, numera är den också troende. En röst att lyssna på."
"Romanen blir en närmast fysisk upplevelse – ett knytnävsslag. Jag önskar att den här romanen når riktigt brett."
"Att fånga såhär extremt mycket extrem samtid med sådan extrem fingertoppskänslighet är extremt skickligt."
"Anyuru förenar skönhet med nödvändighet"
"Skräckinjagande och exceptionellt bra"
"Så skapar Johannes Anyuru mycket skickligt en spänningsladdad intrig fullt i klass med vad en Stephen King, Haruki Murakami eller Philip K Dick hade kunnat åstadkomma."

[...] "De kommer att drunkna i sina mödrars tårar är kort sagt en imponerande roman!"

"En mörk saga med öppna ingångar till poesi istället för ett slutet slut. Och en sådan kan enbart en författare som Johannes Anyuru skriva."

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.